La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum adjudica una subvenció de 267.377,36€ per a finançar les obres de millora del Mercat Municipal. La convocatòria anticipada de la Conselleria ha permés a l’Ajuntament accedir a aquestes subvencions.

La Conselleria d’Economia emmarca aquesta subvenció dins del seu objectiu de renovar els mercats municipals amb la millora de l’equipament o instal·lacions que repercutisquen directament en l’activitat comercial. El projecte subvencionat ha sigut redactat per un arquitecte extern a l’Ajuntament per un cost de 11.467,35€, que ha exposat les deficiències en el manteniment de les instal·lacions del mercat.

Les actuacions de millora es centren en:

  1. Reparar les filtracions de la coberta amb la reparació dels canalons de la coberta.
  2. Millorar el remat perimetral de l’edifici i la part superior de l’edifici.
  3. Reparar els dos accessos principals.
  4. Crear un nou accés a la Plaça del Pas del Motor de Giner.
  5. Canviar els panels de cristall del sostre interior.
  6. Millorar la il·luminació interior del mercat.
  7. Millorar el front que dona al C/Marqués del Túria.
  8. Adequar la imatge interior i exterior del Mercat amb pintura a les parets i acabats.

El termini previst d’execució de les obres és de 5 mesos.

Les obres subvencionades per la Conselleria atenen les demandes de les parades i del veïnat que fa ús de les instal·lacions del mercat. Les parades fa anys que denuncien l’estat d’abandonament de les instal·lacions per part de l’Ajuntament. Les queixes sobre els nombrosos desperfectes, l’elevat preu que es veuen obligats a fer front per la concessió i els costos de manteniment, han marcat les demandes dels propietaris de les concessions de les parades.

L’Ajuntament no va poder executar unes obres subvencionades fa uns mesos, després de rebre una altra ajuda 42.000€ de la Conselleria per a executar obres de millora al mercat. L’Ajuntament va renunciar a aquesta subvenció perquè, segons va al·legar la Vicesecretària al Plenari, no hi havia temps material per escometre-les.