Al Plenari del mes de gener, el regidor de Compromís, Xavier Rius, va demanar a l’alcaldia que es complira amb el Reglament del Mercat i s’atengueren les queixes dels comerciants per part de la persona encarregada.

Josep Almenar “N’hi ha una fixació de Compromís en el tema del Mercat des de fa molt de temps”

L’alcalde Almenar va afirmar que el “Mercat de Picanya compleix amb una funció i nosaltres estem perquè la complisca, però això és ja de l’edat mitjana”, en referència a les queixes al mercat. Almenar va voler fer referència a una dita literària sobre els mercats, “protesta de todos y de todos”.

“Continuaran protestant”

Va afegir que “els mercats tenen problemes i hi haurà que intentar atendre-los i procurarem atendre-los, però continuaran protestant”

L’alcalde va assenyalar que la resta de comerciants de Picanya no han demanat a l’Ajuntament que els rebaixen el que paguen als seus establiments, obviant que la resta de comerços són privats i el Mercat Municipal és públic. “Les persones que no estan en el mercat Municipal i estan fora, no han vingut a dir-nos que els rebaixen el que paguen d’arrendament, ni el paguen de llum, ni el que paguen impostos”.

“el que diu la gent del mercat és que no volen pagar”

L’alcalde va assenyalar que alguna persona del Mercat diu “nosaltres som públics, no tenim que pagar res” i que això mateix ho diuen a altres mercats. Segons Almenar “el que diu la gent és que no vol pagar; la gent, si és el Mercat Municipal, no volen pagar”

El regidor Rius va replicar assenyalant “a mi en el mercat el que simplement m’han dit és que ací paguen més que a altres mercats i vosté sap que és cert”. Almenar va respondre afirmant “paguen el que han firmat”.

“Només havíem demanat que es complira el reglament i s’atengueren les queixes al mercat”

El regidor Rius va voler recordar “només era un prec demanant que hi haguera, com diu el reglament, una persona encarregada de complir les seues funcions”.

Les queixes de les parades

Falta de manteniment

Les principals queixes de les persones propietàries de la concessió de les parades es centren en la falta d’atenció sobre el manteniment de les instal·lacions. Les parades han traslladat queixes sobre desperfectes en les persianes de les parades, al pis de l’interior, a les parets, als pilars i les goteres. Les queixes realitzades, segons els comerciants, no reben resposta per part de l’Ajuntament.

Paguen molt més que a altres mercats

Una altra de les principals queixes de les parades és el rebut que han de pagar a l’Ajuntament, en comparació amb altres mercats. De mitjana, cada parada ha de pagar per la concessió, aproximadament, 125€ mensuals. A banda, han de pagar 75€ al mes en concepte de manteniment, llum, etc.

L’Ajuntament no ha pogut executar unes obres subvencionades

L’Ajuntament va rebre 42.000€ de la Conselleria per a executar obres de millora al mercat. L’Ajuntament va renunciar a aquesta subvenció perquè, segons va al·legar la Vicesecretària al Plenari, no hi havia temps material per escometre-les. Sí que va assenyalar que es té intenció de sol·licitar altra subvenció de la Conselleria per reparar la coberta.