El PSOE de Picanya vota en contra i no permet l’aprovació de la moció de Compromís que proposava donar-li veu a tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament al periòdic municipal De Casa en Casa.

La moció de la coalició valencianista proposava incloure una secció al butlletí municipal on els representats polítics del veïnat pogueren adreçar-se a veïns i veïnes. La secció d’opinió dels partits polítics sí que es pot trobar en els periòdics municipals de municipis propers a Picanya com Catarroja, Torrent, Manises, Alcàsser, Picassent, Aldaia o Quart de Poblet.

El PSOE va defendre el rebuig a la proposta de Compromís al·legant la falta d’espai al De Casa en Casa, defenent que l’alcalde Josep Almenar aparega en totes les edicions i en moltes de les notícies. També van criticar la política de comunicació personalista de la Diputació de València, en referència al diputat de cultura Xavier Rius, regidor de Compromís a Picanya. El regidor i diputat, Rius, va explicar que la política de comunicació de la Diputació correspon a un departament que gestiona el PSOE i va celebrar el posicionament del PSOE de Picanya respecte l’ús personalista de la pàgina web de la Diputació. El Portaveu del PSOE, Guillem Tortosa, va criticar la intenció de Compromís de manipular i difondre informació falsa amb el seu butlletí local “El Somriure de Picanya” i fer creure al veïnat que l’alcaldia fa un ús partidista i propagandístic del butlletí municipal. La moció va comptar amb el vot favorable de Ciudadanos i l’abstenció del Partit Popular.

El cap de llista de Compromís, Guillem Gil, va lamentar que l’Alcaldia trenque el consens dels partits del Botànic sobre la transparència i pluralitat dels mitjans públics i va assenyalar que “no s’entén la negativa del PSOE a fer més representatiu un mitjà de tot el veïnat com el De Casa en Casa, quan sempre hem estat d’acord en defendre que els mitjans de comunicació públics siguen plurals i s’ha criticat l’ús partidista que va es va fer en el passat”.

Picanya s’adhereix al Consorci del Consell de l’Horta de València

Al mateix Plenari també es va aprovar per unanimitat l’adhesió del Consorci del Consell de l’Horta de València. Picanya era un dels pocs municipis de l’horta que encara no formava part d’aquest Consorci depenent de la Conselleria d’Agricultura. La petició de sol·licitud de l’adhesió va nàixer després que l’alcaldia demanara informació al grup municipal de Compromís sobre la funció d’aquest Consorci i els possibles avantatges per a Picanya, ja que va ser el regidor de la coalició valencianista, Xavier Rius, qui va demanar que l’Ajuntament s’incorporara a l’organisme. Amb l’adhesió, Picanya pot optar a les subvencions nominatives que concedeix el Consorci per a millores en infraestructures agràries i en el paisatge agrícola, i que no ha pogut accedir durant els dos darrers anys.