Picanya es posa al dia en la gestió de residus i posarà en marxa el contenidor marró després de rebre 225.000€ dels fons europeus concedits per la Conselleria d’Agricultura.

Gràcies als Fons Europeus concedits per la Direcció general de qualitat i educació ambiental de la Conselleria d’Agricultura, l’Ajuntament de Picanya es posarà al dia en la gestió de residus amb la posada en marxa del contenidor marró, com ja fa temps que han fet els municipis del nostre entorn.

La subvenció de 225.000€ ha sigut concedida pel Secretari Autonòmic d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, de les ajudes per a la implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus, i millora de les existents.

Compromís porta proposant la posada en marxa del contenidor marró des de 2014

Després de proposar-ho repetidament amb mocions al Plenari durant les legislatures 11/15 i 15/19, per fi l’ajuntament posarà en marxa el funcionament del contenidor marró. Al plenari de pressupostos de l’any 2021, des de l’Alcaldia es va fer un anunci sobre la “pròxima implantació del contenidor orgànic”. De les paraules de fa més de 2 anys no s’ha sabut res fins ara. Ara, els fons europeus permeten convertir les paraules als fets.

Al maig de 2021, també vam portar al Plenari una proposta per iniciar un projecte de compostatge comunitari, el qual va tornar a ser rebutjat pel PSOE. Celebrem que ara sí, Picanya faça un pas endavant i s’adeqüe a la legislació vigent i al que molts altres pobles ja porten fent des de fa anys en matèria de gestió de residus.

No hi ha dubtes que Picanya millora quan va en la mateixa direcció que els governs progressistes i s’aprofiten els recursos que aquests posen a la disposició dels ajuntaments.