Comunicat del col·lectiu de Compromís Picanya sobre els successos a la tanca de Melilla.

Una altra volta, una altra oportunitat perduda, com amb l’entrada a l’OTAN, amb la guerra d’Irak…
Ara hem perdut l’oportunitat d’estar al costat de la dignitat humana, al costat dels que lluiten per sobreviure, dels que només busquen una vida millor, com qualsevol de nosaltres, com ho ha fet la humanitat des de sempre, com ho feren moltes de les nostres famílies, quan ací no es podia viure en dignitat. Com ho continuaran fent demà i despús-demà, perquè la misèria ja els ha condemnat i la seua vida ja no val.

Hem endurit la nostra pell tant que ja no valorem la vida de ningú que no siga jo i els meus. Estem tan saturats de notícies que aquesta barbaritat ocorreguda a la frontera de Melilla ja està passant de la novetat a la justificació o, pitjor, a l’oblit.

Què ha passat, què està passant?

Com és possible que no estiguem eixint al carrer a denunciar la mort injusta i cruel d’unes persones que volien un futur millor? Com podem acceptar que se’ns informe que l’operació ha sigut “bien resuelta”?
Com es pot parlar de protegir les fronteres enfront de la violència d’unes persones “descontrolades”?

El problema és més greu que la resposta inhumana del Marroc i de l’estat espanyol.
No es prohibeix la migració en general, es prohibeix la migració del pobre i que es considera una amenaça segons les conclusions de la cimera de l’OTAN a Madrid a proposta del Govern Espanyol del PSOE, encara que són elles i ells els qui trauen a passejar als nostres majors, recullen la fruita i la verdura o fan feines en unes condicions que nosaltres no acceptem! No és el migrant el que molesta, molesta el pobre. El que tenim ja el va nomenar Adela Cortina. Es diu aporofòbia, és el rebuig al pobre!
Per això no podem passar aquesta massacre com quelcom inevitable. Al Tarahal estan patint-la cada dia: les persones que malviuen allà, tenen la por impregnada en la seua ànima perquè en qualsevol moment han de fugir per salvar la vida, i esperen i desesperen per tindre una oportunitat per passar a Europa… per passar a un Dorado que sols vol continuar explotant-los.

Un amic senegalés ho deia molt clar: deixeu de furtar-nos i no tindrem necessitat de vindre als vostres països! Per això, des del col·lectiu de Compromís Picanya volem manifestar la nostra repulsa davant la massacre del passat cap de setmana en la frontera de Melilla. Ni és just ni justificable el que feren les forces de seguretat del Marroc, ni les nostres. Ni és just ni justificable qualificar de grups violents a unes persones que sols volen una vida digna. Ni és just ni justificable una llei d’estrangeria que condemna a viure amagat per no ser repatriat. La màfia esta, doncs que s’investigue, però que no es justifique.
Ni és just ni justificable una llei d’estrangeria que condemna a viure amagat, almenys tres anys, per tal de no ser repatriat.

Cap persona és il·legal.
Des de Compromís Picanya diguem: no, en el nostre nom, mai més!