web analytics

   Des de les 8  fins a les 10 del matí del 14 de novembre, decenes de treballadors i ciutadans, es concrentaren a la porta de l’ajuntament de Picanya en aquest dia de vaga general.

   Una part important de la ciutadania es va manifestar mitjançant aquesta mesura de pressió, contra la pèrdua de drets i l’agressió de l’estat del benestar que, primer el PSOE i després el PP han infringit. Com la banca i els especuladors han perdut diners, ara ens toca a tots, des de l’erari públic, cobrir les pèrdues a costa de la sanitat, l’educació, etc.

   Unes empreses privades, malgestionades (tot i les indemnitzacions milionàries dels responsables de la desfeta) han tingut pèrdues. Si és un comerç o qualsevol empresa, fa fallida, concurs de creditors, tanca. La banca no. La banca quan té beneficis no els reparteix però quan té pèrdues… a pagar-lo tots.

   També el PP i el PSOE canviaren en 10 dies d’agost la Constitució. La teòricament sagrada. L’article 135 ara obliga que els deutes públics, prioritzaran en el pagament a la banca i després als ciutadans.

   NOSALTRES NO DEVEM, NOSALTRES NO PAGUEM. NO cal rescatar els bancs i els especuladors, CAL RESCATAR PERSONES.
   Si el PP i el PSOE prioritzen als oligarques, DES DE COMPROMÍS PRIORITZEM LES PERSONES.
   I estem afectats tots; classe mitjana, popular, comerços, emprenedors, joves, pensionistes, etc. Ens congratulem que un part important de la població, deixe de queixar-se i passe a l’acció. Fins i tot algun que altre comerç que no va malament, justificava el tancament per la solidaritat amb els veïns i veïnes que li compren cada dia i que ho estan passant cada vegada pitjor, o pels ciutadans que no poden ja ni pagar-se el menjar mensual, o per aquells que desesperadament es llançen per la finestra, o senzillament perquè, amb quina moral quan tinga algun problema podrà demanar ajuda si ara no és solidari. Comerços que van bé, són comptats, la majoria tenien motius sobrats, més enllà de la solidaritat, per protestar i fer vaga per ajudar que alguna cosa canvie.

   La lluita continua.