El guanyador de les passades Eleccions Generals a Cortes espamyoles, ha estat el Partit Popular, el qual ha revalidat l’èxit dels anteriors comicis electoral, incrementant en un vot el seu resultats (3042 any 2011 i 3041 any 2008). La debacle del partit socialista està clara i perd 1 de cada 3 vots (2016 any 2011 i 3015 any 2008).
Compromís HA QUINTUPLICAT els resultats passant de 111 al 2008 a 509 en 2011.
EU ha duplicat passat de 212 a 427 i la sorpresa ha estat junt a Compromís, UPyD que ha passat de 63 a 394.
A Picanya, respecte a la tendència de País, no ha estat exactament igual ja que el PP, per segons eleccions consecutives (tot i que les autonómiques i locals no són exactament iguals) ha perdut vots, o no enguanya.
El PSOE ha perdut en Picanya un poc menys que a nivell de País.
Compromís, en aquest cas, quasi repeteix el % d’increment, tot i que ha estat un poc més considerable al nostre poble. EU ha duplicat també a nivell de País i UPyD ha pujat un poc menys a Picanya que al nostre país.
Compromís, com ja s’havia fet públic, havia posat el seu objectiu en mantindre com a mínim el 70% del vot autonòmic i a nivell local, com a mínim mantindre un % semblant al de les municipals, amb la fita posada en aconseguir un diputat.
 La satisfacció és evident, més del 70% de fidelització de vot d’unes autonómiques a unes generals i quasi identic resultat al de les locals a nivell de Picanya, objectiu assolit.
Per fi una organització que no depén de Madrid, que no avantposa AVES a Valladolid o Salamanca abans que el de València, que no ven al País Valencià a ser un País de segona en detriment d’Andalusia o que no prioritze millores en aeroports o ports d’arreu de l’estat abans del de València, una organització d’obedència valenciana i a més d’esquerres i ecologista, es farà escoltar a Madrid.
 Ja no tindrem diputats que en passar Almansa, es queden afònics i amb solidaritat territorial, defensaran i votaran, pensant en valencià i en els valencians i valencianes.

Alguns joves de Picanya i el nostre regidor Xavier Rius i la ex-regidora Jovita, foren dels primers en felicitar al nou diputat.