Després que durant els mesos d’estiu ens arribaren queixes del veïnat sobre la caiguda de part del mur del barranc al carrer Almassereta, vam fer el seguiment del cas per conèixer les solucions plantejades des de l’Ajuntament. Ara expliquem el perquè del retard de l’inici de les obres, després de més de 6 mesos des de l’anunci de la renovació de la barana per part de l’Ajuntament.

Informació de servei:

  • Les obres començaran el dia 11 d’abril
  • Les obres permetral l’accès de vehicles de càrrega i descàrrega i guals però estarà prohibit l’estacionament
  • Ens moments puntuals no es permetrà l’accès a vehicles
  • És necessari que es retiren del carrer objectes com ara llenya, plantes, etc.

Han passat més de 6 mesos des que l’Ajuntament anunciara la renovació de la barana sobre el barranc al C/Almassereta sense que s’haja dut a terme la millora. Per què?

La licitació del contracte s’ha retardat perquè es va quedar deserta

D’acord amb l’informe que ens van fer arribar des de la secretaría de l’Ajuntament, el 25 de novembre es va declarar deserta la licitació del contracte d’obra, ja que cap empresa es va presentar al procediment de licitació.

Segons la informació facilitada, des del departament d’urbanisme es va entendre que els preus del projecte no estaven adequats al preu de mercat. Per això, la licitació es va quedar deserta i es va procedir a modificar el projecte amb l’objectiu d’adequar els preus. El nou projecte va necessitar d’informe favorable de la Diputació de València, ja que el projecte de l’obra estava subvencionat per aquesta institució.

El pressupost del primer projecte es va establir per un valor de 156.126,91€, mentre que el pressupost del segon projecte s’ha establert en 221.430,77€. Entre els pressupostos dels dos projectes hi ha una diferència de 65.304€, un augment del 30% entre els dos projectes redactats per l’empresa IMAP Consulting.

S’acaba d’adjudicar el contracte de l’obra

El dia 4 d’abril es va publicar l’anunci de l’adjudicació del contracte a l’empresa APER AMBIENT SL per un valor de 200.772,88€.

El termini d’execució de l’obra serà de 4 mesos.

La contínua erosíó provocada per les crescudes del barranc (molt intenses aquesta primavera) i l’inexorable pas del temps han acabat per danyar els blocs de formigó entre el carrer Almassereta i el barranc. De fet, en els últims mesos algunes d’aquestes peces han caigut al barranc i s’ha hagut de barrar de manera provisional.

Des dels serveis tècnics municipals s’ha procedit a l’estudi de la situació i a la redacció d’un projecte que millore la seguretat de la zona amb la renovació de la barana. 

Mateixa solució que al carrer del Sol
En aquest projecte se substituiran els actuals blocs de formigó per una balustrada com la instal·lada en la recent renovació integral del carrer del Sol. D’aquesta manera aquests dos carrers del centre històric del nostre municipi, compartiran solucions arquitectòniques.

L’objectiu és millorar les condicions de seguretat i paisatgístiques del carrer peatonal, amb una solució a la utilitzada en el carrer del Sol

La Diputació de València finança el 86% de l’obra

El Pla d’Inversions de la Diputació de València contempla aquest projecte de millora amb una partida de 172.000€, el que suposa un finançament de una part molt important de l’obra.