🤔QUINS SÓN ELS REQUISITS?

  • No tindre 30 anys complits abans del 13 d’octubre (data de finalització del termini de presentació de sol·licituds)
  • Estar empadronat/da a Picanya almenys 6 mesos abans del 13 d’octubre
  • Estar matriculat/da durant el curs escolar 2022/2023 en qualsevol centre públic, concertat o privat que expedisca titulació superior oficial, homologada, cursant algun dels següents ensenyaments oficials del sistema educatiu (en modalitat presencial o semipresencial):
  • Ensenyaments universitaris de grau o màster oficials
  • Ensenyaments de formació professional: exclusivament els de cicle formatiu de grau superior
  • Ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny, esportius de grau superior i artístics superiors
  • El Centre Educatiu on es cursen els estudis que motiven l’ús del transport públic, no estiga en el terme municipal de Picanya
  • S’ha d’utilitzar el transport públic per als desplaçaments
  • La quantia màxima serà de 200€
  • Termini de presentació de sol·licituds 20 dies naturals des del dia 23 de setembre. ÚLTIM DIA EL 13 D’OCTUBRE!

👩🏻‍💻COM SOL·LICITE LA BECA TELEMÀTICAMENT?

PAS 1.

📢1er. Clica en aquest enllaç: https://picanya.sede.dival.es/carpetaciudadana/tramite.aspx?idtramite=15728

2n. Al final de la pàgina apareixerà l’opció “Nova sol·licitud”, selecciona.

3er. Selecciona l’opció “Nova persona interessada” i completa les dades que et demana.

4t. Recorda, quan acabes de completar les teues dades dona-li a “accepta”.

PAS 2.

1er. Selecciona una de les dos opcions (sol·licitant major d’edat) o (sol·licitant menor d’edat)

🔞2n. (major d’edat) Selecciona l’opció “ompliu un nou formulari” i completa les dades

Quines dades et demana?: Domicili, telèfon de contacte, email, els estudis que realitzaràs durant el curs 22/23, el centre on estàs matriculat, país, província i municipi, dades bancàries (entitat i IBAN).

3er. Autoritza la consulta interactiva de dades i accepta la declaració responsable si estàs al corrent de les obligacions tributàries i Seguretat Social

4t. Recorda, selecciona l’opció “confirmar” per continuar.

2n (menor d’edat). Selecciona l’opció “ompliu un nou formulari”

2.1. Completeu les dades de l’alumne que sol·licita la beca: Nom i cognoms, DNI o NIE, Data de naixement, telèfon de contacte, email, estudis que realitzarà durant el curs 22/23, centre on està matriculat, província, localitat. Completeu també les dades de la unitat familiar: Domicili i dades bancàries (entiat i IBAN).

👨‍👨‍👧‍👧2.2. Selecciona l’opció “ompliu un nou formulari” per completar les dades de CADA MEMBRE DE LA UNITAT FAMILIAR (Mares, pares, tutor/a). Empleneu una fitxa per cada membre que forme part de la unitat familiar de la persona sol·licitant (progenitors o tutors/es legals).

💳5è. Adjunta el títol de transport a nom de la persona sol·licitant.

*En el cas de Metrovalència, els títols personalitzats són el Suma mensual i el Suma mensual Jove.

Si encara no tens la targeta Suma Mensual Jove (tens un 15% de descompte amb el Carnet Jove), entra en aquest enllaç per saber com obtindre-la: https://atmv.gva.es/va/suma

📄6è. Adjunta el justificant de matrícula o el certificat de la secretaria del centre d’estudis

📓👩‍👩‍👧‍👦7è. (Només menors d’edat). Adjunta el llibre de família/acta de naixement o document de designació de tutora o tutor legal de la persona sol·licitant

PAS 3.

1er. Marca la casella d’informació de protecció de dades

2n. Selecciona l’opció “Següent”

PAS 4.

🧐1er. Comprova que totes les dades introduïdes són correctes abans de continuar (després de no podreu corregir res)

2n. Selecciona l’opció “confirmeu”

PAS 5.

1er. Signa amb la signatura o certificat digital

Si no disposes de signatura o certificat digital, obtin-la mitjançant aquest enllaç: https://picanya.sede.dival.es/carpetaciudadana/tramite.aspx?idtramite=10415

PAS 6.

Registre.

Pd: Descarrega tots els documents i resguards que es generen per si els has d’emprar en un futur.

PAS 7.

👏🏼COMPLETADA.

🏛 COM SOL·LICITE LA BECA PRESENCIALMENT?

Les sol·licituds juntament amb la documentació complementària deuran presentar-se en l’oficina DIGA’M de l’Ajuntament de Picanya

📑Pots consultar les bases de la convocatòria ací: https://bop.dival.es/bop/drvisapi.dll?LO=00000001a6b7c8d9000000050000004900000eb44350f93b000000000001000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000&type=application/pdf

🤔🤞🏼 QUAN REBRÉ LA BECA?

L’import es farà efectiu en dos pagaments, mitjançant transferència bancària al compte indicat pel sol·licitant. L’import total de l’ajuda concedida en cap cas podrà ser de tal quantia que supere el cost de la activitat subvencionada.

El primer pagament del 50% del total de la quantitat subvencionada es farà efectiu després de la resolució de la concessió de l’ajuda per l’Òrgan competent.

El pagament del restant import de la subvenció es farà efectiu després de la justificació per part de la persona beneficiària de la despesa efectuada en transport públic o anàleg per al trasllat al centre d’estudis superiors en el qual estiga matriculada.

🤔COM HE DE JUSTIFICAR LA DESPESA EN TRANSPORT PÚBLIC?

⚠️ATENCIÓ AMB AÇÒ⚠️: Aquesta justificació de la despesa efectuada es farà mitjançant la presentació dels corresponents rebuts de la recàrrega del títol de transport durant el curs escolar.

L’ajuda haurà de ser justificada una vegada conclòs el període lectiu del curs escolar, i en tot cas abans del 30 d’agost de 2023, llevat que per circumstàncies concurrents es fixe un termini diferent en la
resolució de concessió.

La presentació dels corresponents rebuts de la recàrrega del títol de transport nominatiu que corresponga, realitzats durant el curs escolar i com a màxim fins al 15 de juliol de 2023.

D’acord amb l’article 31.2 de la LGS, es considerarà despesa realitzada, amb caràcter general, el que haja sigut efectivament pagat amb anterioritat a la finalització del període de justificació.

QUÈ PENSEM DE LES BASES DE LA BECA TRANSPORT?

LA BECA ÉS NECESSÀRIA

  • La beca, tot i que estem en desacord amb alguns aspectes, és molt necessària. Per això, portem molt de temps proposant-la i insistint a l’alcaldia en la urgència de traure la convoctòria el més prompte posssible. La gent jove de Picanya necessita del suport de l’Ajuntament per a cobrir una despesa bàsica en el seu dia a dia. La pràctica totalitat dels pobles del nostre entorn disposen de beca transport i aquesta era una assignatura pendent d’aquesta alcaldia.

🤷‍♀️LES ESTUDIANTS DE CICLE FORMATIU BÀSIC I MITJÀ NO REBEN BECA

  • No entenem la raó per què l’alcaldia ha decidit que les estudiants de FP bàsica i grau mitjà no estiguen incloses en la beca transport.
  • S’ha decidit oferir la beca transport només a les persones joves que cursen estudis superiors.
  • Aquests estudiants es desplacen, sobretot, a instituts de Torrent o València, igual que la resta d’estudiants de cicles o estudiants universitaris. També fan els trajectes més llargs els que cursen graus a Xest, Bétera, Catarroja, etc. Entenem que no es poden quedar fora.
  • A Compromís hem registrat un prec per escrit a l’alcaldia demanant que aquest grup d’estudiants puguen accedir a la beca.

💸LA BECA, PRESSUPOSTADA EN DESEMBRE DE 2021, COBRIRÀ EL COST DEL TRANSPORT DEL CURS 22/23, NO DEL CURS 21/22

  • Malauradament, l’alcaldia ha decidit no cobrir amb la beca la despesa en transport públic del darrer curs 21/22. Entenem que una beca pressupostada per a l’any 2022 deuria d’atendre el curs 21/22, no els 4 mesos de 2022 del curs que acaba de començar i els 6 mesos del curs de 2023.

💰L’ALCALDIA HA DESTINAT UNA PARTIDA INICIAL DE 5.000€, EL 0.00036% DEL PRESSUPOST MUNICIPAL

  • En principi, la partida destinada a la beca transport serà de 5.000€. En cas de ser necessàri atendre més sol·licituds, l’Ajuntament ha previst ampliar la partida en 30.000€. Per això, és important que hi haja una gran rebuda per part de les joves de Picanya, perquè l’Ajuntament amplie la partida i ningú es quede sense beca.

🙋🏻‍♀️TENS DUBTES SOBRE COM TRAMITAR LA BECA?

Pots dirigir-te a l’ajuntament mitjançant el correu [email protected] o el telèfon 961 594 460

📲 També pots preguntar-nos el que necessites a nosaltres mitjançant les nostres xarxes socials (Instagram, Facebook o Twitter) o al correu [email protected]

😉 Esperem que la informació vos servisca i gaudiu de la beca transport. Compartiu aquesta info perquè ningú es quede sense beca!

#MilloremPicanya 💪🍊