Al Plenari del mes de juliol, el regidor de Compromís, Xavier Rius, va tornar a preguntar a l’alcaldia per la posada en marxa d’aquesta beca. El regidor va recordar que al mes de desembre de l’any 2021, amb l’aprovació dels pressupostos municipals, el portaveu del grup socialista va afirmar que des de l’Ajuntament s’estaven acabant de redactar les bases de les ajudes. Quasi 9 mesos després, les joves estudiants de Picanya encara no han tingut accés a aquestes beques.

Per això, des de Compromís s’ha registrat una pregunta per escrit a l’alcaldia per esbrinar les causes del retard en la publicació de la convocatòria. Així mateix, davant els dubtes que planteja aquest retard, s’ha preguntat sobre la intenció de l’Ajuntament de traure les beques per a cobrir el cost del transport de les joves durant el darrer curs 21/22 o el proper curs 22/23.

Aquestes beques estan destinades a cobrir el cost del transport públic, a Picanya principalment Metrovalència. Les persones destinatàries de les ajudes són les estudiants de Picanya que cursen estudis fora del poble i necessiten desplaçar-se en transport públic. (Per exemple: desplaçaments als campus de Blasco, Tarongers, Burjassot, Vera o a instituts de formació professional).

Preguem a l’alcaldia que les beques cobrisquen el cost del transport del curs 2021/2022

S’entén que les beques establertes als pressupostos municipals de l’any 2022 han de cobrir les despeses de les estudiants de Picanya durant el curs 2021/2022. No obstant això, des de l’alcaldia no s’ha resolt el dubte.

Des de Compromís es proposa que les beques pressupostades enguany cobrisquen les despeses del transport del curs que ha finalitzat i l’any que ve es traga altra convocatòria per a cobrir el cost del transport del curs 22/23.

L’ajuntament ha de seguir l’exemple d’altres pobles, de la Generalitat i del govern de l’Estat

Amb l’augment de la inflació, la Generalitat ha posat en marxa diverses iniciatives per a reduir el cost del transport públic. Durant els mesos de maig, juny, juliol i agost, el servei de Metrovalència és debades. A més a més, al mes de setembre es posara en marxa un descompte del 30% en tot el transport públic depenent de la Generalitat. El Govern de l’Estat, per la seua banda, bonificarà al 100% els abonaments en rodalies a partir de setembre. També hem d’assenyalar que municipis del nostre entorn com Paiporta i Torrent ja han posat en marxa aquestes beques amb una gran acollida per part de les estudiants.

Picanya s’ha de sumar a les iniciatives que tracten de promocionar l’ús del transport públic, a la vegada que fem front a la crisi de preus que estem patint. L’augment del cost de la vida es centra en les persones més vulnerables, entre d’elles, la gent més jove. Tampoc hem d’oblidar que ens trobem en un context d’emergència climàtica i aquest tipus d’ajudes permeten reduir l’ús del vehicle privat més contaminant.

Tens alguna queixa, suggerència o proposta relacionada amb les necessitats de la gent jove de Picanya? Escriu-nos per MD a Instagram @compromispicanya o al correu [email protected]. 😉