El Grup Municipal de Compromís Picanya ha presentat una moció al Plenari per a proposar millores a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal i l’ampliació de les pistes de pàdel a l’espai infrautilitzat que es troba darrere de les mateixes pistes. La proposta es debatrà dijous 12 de maig al Plenari Municipal de l’Ajuntament de Picanya.

El text de la moció diu el següent:

MOCIÓ: PROPOSTA PER A IMPLEMENTAR MILLORES I AMPLIACIONS A L’OFERTA ESPORTIVA DEL POLIESPORTIU MUNICIPAL


Aquesta moció té com a objectiu presentar una proposta d’actuació per a millorar les infraestructures esportives de Picanya. Concretament, una de les finalitats d’aquesta moció rau en posar damunt de la taula les necessitats que han sorgit entre els veïns i veïnes que fan ús de les instal·lacions esportives.
El grup municipal que presenta aquesta moció ha rebut diferents queixes i suggeriments sobre les instal·lacions destinades a la pràctica del Pàdel. Usuaris i usuàries veuen com les actuals instal·lacions del Poliesportiu Municipal no satisfan les seues necessitats. Així mateix i com és conegut per la majoria de la ciutadania, la pràctica del pàdel s’ha incrementat ostensiblement en els últims anys arreu del nostre territori i també al nostre municipi, on conviu amb la pràctica del “màdel”, esport en el qual Picanya s’ha convertit en un referent. Per tant, es proposa donar-li un ús a l’espai infrautilitzat entre les pistes del pàdel i camp de futbol, ocupant part d’aquest espai amb l’ampliació de les instal·lacions destinades al pàdel. A continuació, s’indica la zona suggerida per a aquesta ampliació:

També és cert que les instal·lacions esportives del nostre municipi tenen algunes deficiències en relació amb el seu estat, com ara la coberta del pavelló municipal, les pistes d’atletisme del poliesportiu, la tanca perimetral, tant els de dins del camp de futbol, com els de fora.


L’Ajuntament ja ha anunciat, mitjançant les inversions programades per a aquest any, la posada en marxa de la reparació de la coberta del Pavelló, finançada per part de la Diputació de València amb una dotació econòmica de 150.000€. Com és conegut per totes i tots, durant el present trimestre l’Ajuntament ha rebut una gran quantitat d’ingressos no previstos per part de la Generalitat i Diputació. En conseqüència, sembla que hi ha disponibilitat pressupostària per a dur a terme les reparacions i inversions pendents al Poliesportiu a curt o mitjà termini.


També en l’últim plenari de la Diputació s’anuncià un fons addicional per als pobles del Fons de Cooperació Municipal (aproximadament un 33% més del que ja ha rebut).
D’acord amb el Pla Urbà d’Actuació Municipal, l’objectiu específic 2.2. posa èmfasi en dur a terme “actuacions de manteniment i millora d’infraestructures esportives i creació de nous equipaments per a millorar l’oferta actual de possibilitats de pràctica de l’esport”. Aquest informe assenyala la necessitat de nous equipaments que milloren l’oferta actual dels serveis esportius, especialment en aquells espais destinats a equipament esportiu, però encara sense tindre cap ús. Fins i tot, es fa menció a l’esmentada zona lliure entre les pistes de pàdel i el camp de futbol.

Per tot això, proposem al Ple el següent

ACORD


PRIMER. Instar a l’Ajuntament de Picanya a estudiar les reparacions i millores pendents de les instal·lacions existents del Poliesportiu Municipal.
SEGON. Instar a l’Ajuntament de Picanya a comprometre’s escometre aquestes millores amb l’arribada d’aportacions extraordinàries de la Diputació, no previstes o en el seu defecte a incorporar als pressupostos