El grup Compromís per Picanya ha celebrat la decisió de la Generalitat de posar fi a les obres de la residència situada en l’entrada de la localitat. Una residència que tal com han assenyalat, comptarà amb 175 places, 140 per a la residència i 25 per al centre de dia.

Recordem que finalment el jutjat de Primera instància número 4 de Torrent va admetre l’empresa proposada per l’Ajuntament. Una empresa que havia d’assumir els 3’8 milions de deute de la primer adjudicatària.

Quan la construcció estava en la seua fase final l’empresa va fer fallida i va desaparéixer tot. I amb això tota una sèrie de processos oberts que, sumats a la crisi econòmica, van complicar de forma molt notable la viabilitat del projecte.

Des de la fallida de l’empresa els serveis municipals es van centrar en la cerca d’una solució que passava per, d’una banda aconseguir una nova empresa gestora i, d’altra banda, aconseguir la resolució dels diferents processos judicials oberts.

Des de Compromís per Picanya esperen que ”no es quede com una residència privada, a excepció de les places reservades a l’Ajuntament, ja negociades en el seu moment a canvi del sòl públic on està situada”.

D’igual manera afirmen que la nova residència i centre de dia ”no hauria de ser inaccessible per a la majoria dels veïns i veïnes de Picanya”.

Notícia publicada per Hortanoticias.com el 9 de febrer de 2022.