web analytics

En l’últim Ple, Compromís presentà una moció demanant sensibilitat amb el xicotet comerç proposant un Pla urgent i necessari per ajudar al nostre comerç de proximitat.

L’ajuntament de Picanya enguany ha rebut centenars de milers d’euros, no previstos, per transferències de la Generalitat i Diputació principalment, diners de lliure disposició o bé específicament per ajudes i mesures per la COVID.

La proposta presentava línies a valorar:
a) Ajudes al consum amb xecs-consum com per exemple ha fet l’ajuntament d’Ontinyent https://comarcalcv.com/la-iniciativa-dontinyent-de-xecs-consum-per-incentivar-el-comerc-local-injecta-236-000-e-en-el-seu-primer-mati/ https://www.quedataontinyent.com/
b) Ajudes a la renovació de retolació dels comerços (amb bonificacions especials per als que incorporen el valencià, d’acord amb allò establert a l’Estatut d’Autonomia per a promoció i protecció del valencià. (incloent-ne als de nova obertura o reobertura)
c) Ajudes als comerços que s’incloguen en un nou programa (podria denominar-se “Radar”) per col·laborar amb els Serveis Socials municipals per detectar anomalies en l’entorn de convivència i/o absències inhabituals de clients, per prevenir situacions de risc sobretot en persones grans.
d) Incloure les actuacions que ja s’estan realitzant amb resultat satisfactori per part de l’ajuntament (assessorament, Fira del xicotet comerç, suport a l’associacionisme del xicotet comerç, etc).
e) La instauració o promoció d’un servei que facilite la compra-online i el repartiment posterior a domicili. (orientat a persones majors, amb dificultats de mobilitat o les que per motius laborals tenen difícil
coincidir amb l’horari d’obertura. Possibles ajudes a millorar la innovació, competivitat digital, etc.
f) Ajudes amb un programa pilot per a l’obertura de nous comerços en locals buits en zones menys saturades de la població per garantir un “equilibri territorial” i d’oferta basada en la diversitat (peixcateria, reparació calcer…)
g) Repàs de la normativa municipal per adaptar-la a les circumstàncies en especial les condicions establertes en la ordenança (i el Reglament) per als comerços ubicats en el Mercat propietat de l’Ajuntament, com element irradiador d’aquestes línies i exemplificador de l’aposta institucional.
h) Altres que puguen ser aportades per associacions, partits, sindicats…

El PSOE, votà en contra amb el repetit argument que “en Picanya això ja es fa i millor”.

http://picanya.compromis.net/files/2020/11/Mocio-ajuda-comerc-local.pdf