web analytics

Compromís ha presentat al plenari una Moció d’unes Bases per a una convocatòria específica d’ajudes als autònoms/xicotet comerç. La Generalitat Valenciana aprovà unes ajudes fa poc que arribaven als més perjudicats i ara l’ajuntament podria ampliar els beneficiats per aquestes ajudes.

Es proposaven dos tipus d’ajudes; per compensar l’efecte econòmic i per a despeses d’adequació de la xicoteta empresa/comerç a les condicions de prevenció amb la nova realitat sanitària arran de la COVID-19.

Òbviament, els centenars de milers d’euros extres arribats d’altres administracions precisament perquè l’ajuntament adopte mesures contra la pandèmia i per minimitzar el seu impacte, permeten aquesta ajuda.

La moció era un acord d’unes bases esborrany per començar a estudiar, com poder-ho fer, buscant consens i aprovar unes definitives en breu.

Compromís aconseguí el suport d’altra força (PP) i l’abstenció de C’s. El PSOE es posicionà en contra.

No volgué ni donar oportunitat a l’estudi posterior de la proposta.

El moll de l’os de la diferència era la possibilitat d’en el dia a dia decidir; què, a qui i com ajudar, per part del PSOE. Compromís presentava una convocatòria pública on pogueren acudir aquells que ho necessitaren, que s’hagueren quedat fora de les ajudes de la Generalitat i amb llibertat per adaptar eixa ajuda a allò que s’adapte o necessite la seua activitat laboral.

Des de Compromís lamentem que el sistema que ha de regir i que de fet, regeix en la majoria de les administracions, sistemes de convocatòries, públiques, que generen drets, siga bandejat a Picanya per unes formes més acostades al feudalisme.

Un exemple de les ajudes que molts municipis han posat en marxa. En aquest cas, un dels dos més pròxims que tenim.