web analytics

L’ajuntament ens informa que ja està disponible la nova edició de la guia del carril bici de Picanya i que es pot recollir a la Biblioteca i l’Ajuntament. Ens recorda que la primera edició fou a l’any 2008, any també electoral, sota la denominació de “La guia del carril bici”. Si la repasseu no deixa de ser un repàs dels llocs més significatius del municipi, cosa que està bé de tant en tant fer-ho per garantir el màxim d’informació als picanyers/es d’allò que poden trobar al seu poble.

Una molt bona edició arreplega les millors fotos d’espais què, en alguns casos, és difícil d’entendre que siguen fotos actuals, algunes són de fa de més de 10 anys i presenten un aspecte (molt millor que l’actual) de la cosa o espai concret.

Es diu a la guia que hi han més de 18 kilòmetres de carril bici, entenem que serà comptant les voreres pintades de verd o de roig. Algú ens pot explicar el criteri dels colors?, per a transitar per la via pública se sol dir que lo millor és la claredat de la informació, esperem que s’unifiquen els colorets algun dia.

Fa poc al Levante-EMV (dia 6 de gener, pàg 22, edició de l’Horta) podíem llegir que (parlant de l’ordenança de mobilitat de València) “… la propuesta de cambios o aclaraciones han llegado también desde socios del Gobierno de Compromís, como el PSPV, quien insistia en la importancia de bajar las bicis y sus carriles, de la acera, así com en la….“. Tothom sap que a València, els carrils-bici en aquesta legislatura s’estan fent tots, com és lògic, per baix de la vorera, tot i que encara resten per damunt de les voreres alguns de l’època del PP.

Està clar els progressistes planifiquen i fan per baix de la vorera, el PP i el PSOE de Picanya, no tant.

Ja a l’any 2009 (any no electoral) presentàrem una proposta documentada d’alternativa i millora al carril bici del PSPV, ací la teniu.

En l’imatge un possible desenvolupament amb carrils bici en carrers i carrers prioritaris per a les bicicletes.