Com toca en any electoral… JA TENIM UNA NOVA GUIA MUNICIPAL!

L’ajuntament ens informa que ja està disponible la nova edició de la guia del carril bici de Picanya i que es pot recollir a la Biblioteca i l’Ajuntament. Ens recorda que la primera edició fou a l’any 2008, any també electoral, sota la denominació de “La guia del carril bici”. Si la repasseu no deixa de ser un repàs dels llocs més significatius del municipi, cosa que està bé de tant en tant fer-ho per garantir el màxim d’informació als picanyers/es d’allò que poden trobar al seu poble.

Una molt bona edició arreplega les millors fotos d’espais què, en alguns casos, és difícil d’entendre que siguen fotos actuals, algunes són de fa de més de 10 anys i presenten un aspecte (molt millor que l’actual) de la cosa o espai concret.

Es diu a la guia que hi han més de 18 kilòmetres de carril bici, entenem que serà comptant les voreres pintades de verd o de roig. Algú ens pot explicar el criteri dels colors?, per a transitar per la via pública se sol dir que lo millor és la claredat de la informació, esperem que s’unifiquen els colorets algun dia.

Fa poc al Levante-EMV (dia 6 de gener, pàg 22, edició de l’Horta) podíem llegir que (parlant de l’ordenança de mobilitat de València) “… la propuesta de cambios o aclaraciones han llegado también desde socios del Gobierno de Compromís, como el PSPV, quien insistia en la importancia de bajar las bicis y sus carriles, de la acera, así com en la….“. Tothom sap que a València, els carrils-bici en aquesta legislatura s’estan fent tots, com és lògic, per baix de la vorera, tot i que encara resten per damunt de les voreres alguns de l’època del PP.

Està clar els progressistes planifiquen i fan per baix de la vorera, el PP i el PSOE de Picanya, no tant.

Ja a l’any 2009 (any no electoral) presentàrem una proposta documentada d’alternativa i millora al carril bici del PSPV, ací la teniu.

En l’imatge un possible desenvolupament amb carrils bici en carrers i carrers prioritaris per a les bicicletes.

 

 

 

Arxivat en: General

Comentaris

 1. ANTONI MARTINEZ diu:

  La qüestió és saber perquè volem un carril bici.
  Jo que utilitze la bici pel poble, la necessite com vehicle de transport. Doncs, el carril hauria d’estar fàcil i sense conflicte amb els peatons, amb conexió amb els principals llocs econòmics i culturals del poble.
  Menys fotos i més carrils!

 2. Pauet diu:

  La bici pot i deu ser un dels transports més alternatius i saludables a l’ús del cotxe. Cal treballar doncs en la seua promoció, durant tot l’any i conscienciar a la població al temps que es posen facilitats per al seu ús continuat.

  Com a picanyer, usuari habitual de la bicicleta com a mitjà de transport, voldria fer algunes observacions:

  1. El disseny del primitiu carril bici de Picanya estava molt bé al seu temps. Però hui l’evolució de la mobilitat en bicicleta canvia a gran velocitat, i l’ajuntament de Picanya pot quedar-se retratat com a venedor d’una posició molt naïf, o de postal, de la bicicleta.

  Circular en bicicleta no pot ser a costa de fastidiar els vianants, com ja passa pel carril a Paiporta. Cal baixar al carrer i llevar espais als cotxes, si és que volem plantejar models de mobilitat alternatius, tal i com estan fent ja a tota Europa.

  La bici pot i deu ser un dels transports més alternatius i saludables a l’ús del cotxe. Les possibilitats de combinar-la amb metro i tren li donen un radi d’acció extraordinari, però falta donar facilitats a eixa combinació.
  Cal treballar doncs en la seua promoció, durant tot l’any i conscienciar a la població, al temps que es posen facilitats per al seu ús continuat. Llevariem fums, guanyariem salut i qualitat de vida.

  2. A Picanya falten llocs per poder aparcar bicicletes amb suficient seguretat, en espais tan emblemàtics com la renovada Plaça del País Valencià, on misteriosament han desaparegut els dos que hi havien. A les portes dels supermercats tampoc hi ha molts llocs on carenar les bicicletes. (consum primavera i consum sorolla)

  3. Falta consciència, i no estaria de més veure als nostres municipals fer la seua ronda en bicicleta. El poble no és tan gran, no hi ha tanta inseguretat, i podria ser un bon exemple per a la població.

  4. Tire a faltar una bona conexió en bicicleta, segura i ben  senyalitzada amb pobles veïns com Paiporta (per l’altre costat de la via) i Xirivella, amb carrils que no es tallen.
  Anar a Alaquàs, complicat. Manca senyalització, indicant kilòmetres i temps estimat. Hi ha molta feina a fer.

  5. La connexió del carril bici amb el poliesportiu és molt lamentable, poc enllumenada, plena de bonys i forats i amb perill de fer-se mal amb ferros rovellats dels vallats dels horts. Podria ser una de les vies més utilitzades amb el foment de l’esport i d’una mobilitat segura. Cal revisar eixa part del poble.

  6. Mobilitat comarcal. Picanya està malauradament fora de la Xarxa de bicicletes de lloguer compartides, que ja estan presents en pobles veïns de l’Horta Sud. Quin és el motiu? Perquè no tenim un sistema públic i visible de bicicletes de lloguer?

  En resum, Picanya és un poble fantàstic per a moure’s en bicicleta. Però amb un poc de treball podem tindre un espai de mobilitat encara millor. Força a la bicii, ànim i a treballar!!

 3. Lluna diu:

  Molt important els estacionaments per a bicicletes al costat dels edficis i serveis públics i de zones de gran confluència tot i ser privades (Consum, escoletes, zona comercial, seus entitats/partits/associacions)…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.