Més diners per a Picanya!

Vuit municipis de la comarca de l’Horta Sud -en concret Torrent, Manises, Mislata, Aldaia, Alaquàs, Xirivella, Quart de Poblet i Picanya- i un de l’Horta Nord -Paterna – comptaran aquest any amb prop de 5 milions d’ euros procedents del Fons Valencià de Cooperació Municipal per potenciar l’autonomia local, posant a la seva disposició uns recursos econòmics que podran destinar tant a inversió com a despesa corrent.

En conjunt, aquestes 9 localitats -que per la GVA des de l’any 88 conformen la comarca de l’Horta Oest- rebran un total de 4.798.418, 93 euros, i Torrent, amb 80.762 habitants, el municipi que comptarà amb una major assignació, 849.448, 76 euros, seguit de Paterna, amb 769.152, 35 euros, i Mislata, amb 597.152, 35 euros.

Aldaia rebrà d’aquest Fons Valencià de Cooperació Municipal 481.979, 64 euros; Manises, 479.026, 78 euros; Alaquàs, 469.885, 18 euros; Xirivella, 461.630, 38 euros; Quart de Poblet, 422.960, 18 euros i tanca la llista Picanya, al qual amb una població és de 11.281 veïns li corresponen 267.260, 50 euros.

La distribució dels fons s’ha fet atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que es prima els municipis més petits, una correcció que fa que, tot i ser la comarca més poblada de la província, exceptuant València ciutat, no siga però la que més assignació reba del Fons de Cooperació.

Aquest mecanisme servirà per “reforçar el finançament dels municipis valencians en un territori espoliat financerament per l’Estat. L’estat ha perdut el principi de solidaritat entre territoris i menysté, als municipis en general i específicament alguns territoris com Catalunya, Les Illes i el País Valencià” ha manifestat el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Rius (regidor a Picanya). A continuació es preguntava si això era “por justo derecho de conquista?” com manifestà Felip V a l’ocupar amb les tropes castellanes el nostre regne”.

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Antonio diu:

    Hola, m’adreço a vosaltres per a comentar-vos, sense ànim de polèmica, que heu emprat en el vostre artícul una imatge que vaig editar jo personalment per a publicar-la en la meua pàgina https://certivali.es/certificado-energetico-valencia/alboraya-alboraia/
    No m’importa que agafeu “prestat” contingut de google pero agrairia, almenys, que deixeu un discret link a la meua web com a font original de la imatge.
    Si no és posible, vos demane amablement que la retireu.
    Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.