Ho hem tornat a aconseguir. Hem aconseguit que el balcó de l’ajuntament del nostre poble s’ompli de color, dignitat, alegria, lluita, companyerisme, llibertat i respecte; s’inunde, sobretot, d’orgull, de tones d’orgull.

El passat dia 3 de maig en ple ordinari es va aprovar per una unanimitat la moció presentada per compromís Picanya assumint gustosament algun que altre canvi, en el qual es declarava el nostre poble un poble lgtb friendly, un poble divers i en contra de la LGTBfòbia, en difinitiva, un poble amb orgull.

És per tot això que ens complau donar-li les gràcies a l’ajuntament per penjar per primera vegada en la seva història la pancarta que actualment llueix en el seu balcó i que siga la primera de moltes.

Avui volem celebrar que la igualtat de drets i la convivència en la diversitat, aquesta causa que enriqueix a tota la societat, és cada vegada més real, celebrar tot el que hem aconseguit, per reclamar tot el que ens queda per aconseguir i per posar veu a totes aquelles persones que no poden fer-ho.

Des de Compromís Picanya, avui dia de l’orgull lgtb, us convidem a estimar lliurement perquè l’amor no entén ni de sexe, edat, raça o religió, només de dues persones que s’estimen.

L’homofòbia va colpejar recentment amb tot el seu odi a les persones que van eixir a divertir-se a la discoteca Pulse d’Orlando. Les van matar pel simple fet de ser homosexuals o bisexuals. Les van matar pel simple fet de viure la seva vida de la manera en què van triar fer-ho. Que servisquen avui aquestes paraules i aquesta celebració de la diversitat com a homenatge a totes les víctimes de la massacre d’Orlando, així com de totes aquelles persones que van ser i són assenyalades per no renunciar a la seva visibilitat, la seva llibertat i la seva dignitat.