El dilluns dia 20, en un sopar i posterior acte, fou presentada la totalitat de la llista municipal de Compromís per a les eleccions municipals del maig vinent.
Amb un centenar d’assistents al sopar i la posterior afluència de persones que s’incorporaren per als parlaments posterior, arribà a plenar-se de gom a gom, el restaurant La Xulla de Picanya. El que fora un dilluns laborable, no fou impediment perquè una part de la ciutadania assistira a conèixer els 27 membres de la candidatura.
Els i les candidates que encapçalen la candidatura, Xaro Beseler, Carles Conejos, Alba Encinas i Helena Ferrando, marcaren els principis que inspiren el “programa de govern” de Compromís i donaren pas al candidat a l’Alcaldia, Xavier Rius, el qual incidí que demanava el màxim suport per fer contrarrestar, les privatitzacions, la manca de transparència, l’ús partidista de la institució i el personalisme existent existent a Picanya i remarcà “A Picanya no governarà cap alcalde que faça polítiques de dretes”.
Picanya ha de recuperar la il•lusió, tindre persones amb ganes d’encetar projectes, de desenvolupar amb imaginació un poble de les persones, marca la filosofia del projecte de Compromís.
Xavier Rius, demanà el màxim suport per incidir en la política diària del poble i si això es produeix, desgranà en què ho notaria el poble en 100 dies, entre altres compromisos, “l’establiment d’unes bases generals d’accés als llocs de treball públics, un Reglament de funcionament municipal que atorgarà veu als ciutadans i ciutadanes, una ordenança de transparència i bon govern amb la implantació de la figura del defensor del ciutadà, i la publicació de tota la documentació municipal, fins i tot, totes les factures, la creació de l’escó ciutadà, la regulació de les consultes, els pressupostos participatius… “
El candidat a l’Alcaldia rematà la intervenció afirmant que a Picanya “és l’hora que la ciutadania passe de ser espectadora a actora”
A continuació la candidata a la Presidència a la Generalitat, Mónica Oltra, feu una intervenció al voltant de la política conseqüent amb les persones i exposà Levante presentació.les línies generals de la proposta de Compromís a la Generalitat.
Se incidí en tot l’acte, en els principis de la participació i d’equip i molts dels assistents, aportaren iniciatives en targetes que anaven penjant-se d’un fil.

El canvi en equip.

#ambValentia.