Com tots els anys, el Sr. Almenar (PSOE), presenta un publireportatge dels últims 12 mesos i es dirigeix als veïns de Picanya, com si no visquérem ací, o forem tontos i no sabérem el que ha passat, el que s’ha fet i el que se’ns ha reiterat al De casa en casa (recordem com ja demostrarem en aquesta web, notícies reiterades en tres números seguits del “Casa en casa”, per exemple en els últims números podeu repassar el parc públic, cedit a l’escoleta de Ninos). És possible que ho faça pel nostre bé i per la nostra memòria.

Òbviament no pot faltar el primer plànol del Sr Alcalde i l’entrevista amb preguntes que ja voldria l’Ana Pastor, incisives a més no poder.

Poc abans d’eleccions, tindrem un especial de legislatura on es repassaran els 4 anys de mandat i “los logros” del bon fer del PSOE a Picanya. Però serà amb una revista/fullet volant pagada pel partit?. Segurament, com altres anys, eixa publicitat la pagarem entre tots i totes (per això l’increment pressupostari en publicitat d’enguany). L’any passat ens tocà denunciar-ho a la Junta Electoral, la qual, ens donà la raó.

Es destaca que “La cuenta general fué aprobada sin ningún voto en contra…”. Efectivament, un ajuntament intervingut de facto per l’administració central, que té que presentar els comptes trimestralment al ministeri i que s’ha vist obligat en dos plans de pagaments a proveïdors, a treure a la llum totes les factures dels calaixos, té els comptes més clars. Un ajuntament obligat també a plans de sanejament i estabilitat, ara s’ufana a dir que tot va bé. Efectivament va millor i de forma més transparent, però per a vergonya dels picanyers, obligats per la mala gestió econòmica duta a terme durant anys, en molts aspectes, semblant a la de la Generalitat i com ens reitera al Ple Municipal, sense arribar a ser tant dolenta. Eixa és sempre la justificació “els altres més” “la Generalitat pitjor”, no que a Picanya s’ha fet bé, perquè no pot dir-ho.

No té desperdici el destacat “Es normal que quien jamas ha compartido el proyecto que desarrollamos en Picanya hable de que ya no hay ideas. Sus ideas, jamás las han podido poner en práctica en este municipio. En otros pueblos sí, y se nota”. Sabem que es refereix al PP, però, us sembla aquesta crítica política normal en un Butlletí informatiu pagat per la ciutadania?. A nosaltres ens sembla bé que diga el que vullga, però que s’ho pague ell o el seu partit.

Senzillament vergonyós. Fer servir els diners públics per al benefici partidista i personal, no és ètic ni lícit en un gestor públic que gestiona els diners del poble.

Per últim, destacarem la seua declaració de candidatura en la portada “Tenim projectes i ganes de continuar posant-los al servei de veïns i veïnes”. Sí, estem parlant d’un Butlletí municipal. És així. El Sr. Almenar, segons ens comenten veïns, en les últimes dues legislatures, a tot el que li ho preguntava, deia que ja estava bé, que eren molts anys ja, que ja tocava donar el relleu, en una clara mostra de cansament, monotonia i desil·lusió. Quan llegirem aquesta afirmació, ja poguérem deduir que es presentava altra vegada. O enganyava quan deia als veïns això o ara quan fa aquesta altra.

Sincerament, pensem que Almenar tingué uns 15 o 20 anys que desenvolupà una bona tasca, ara, amb més de 30 anys de govern ja ha arribat un moment que confon, el poble amb ell, l’ajuntament amb ell, que duu massa anys no deixant que ningú en el seu partit creixca al seu voltant i siga capaç de rellevar-lo o senzillament que no compta amb el seu vist i plau. Sols cal vore les vegades que han parlat els seus regidors i regidores en tota la legislatura llevat de mocions (que han llegit correctament i en alguns casos fins i tot defensat), sembla que ningú puga obrir la boca, ni tant se val el portaveu del grup municipal, ja que la majoria de vegades, l’alcalde fa, d’alcalde, de portaveu, de regidor, de… no es pot pretendre ser el xiquet en tots els batejos.

Pensem que al Grup Socialista, en aquesta legislatura hi havien persones que havien acceptat anar en la llista per fer política, molt vàlides (i això els deia quan els fitxava com a independents en alguns casos), però com ha passat en altres legislatures, acaben abandonant per la manca de confiança en delegar responsabilitats i permetre “autonomia” de gestió, amb la qual cosa, picanyers i picanyeres, molt vàlids, acaben desil·lusionats.

Bé, venen eleccions i es nota. També en aquesta crítica, però amb els nostres propis mitjans, i basades en fets demostrables.