En el dia d’ahir es celebraren les Primàries obertes a la ciutadania per als primers llocs de la llista municipal de Compromís a les Eleccions Locals vinents.

Per a ser la carta de presentació de Compromís a l’Alcaldia, sols una persona obtingué els avals necessaris, Xavier Rius, que en en el dia d’ahir fou ratificat pel 93% dels participants.

Per als primers llocs de la candidatura, aconseguiren els avals, Bernardo Martinez, Irene Martinez, Xaro Beseler, Carles Conejos, Alba Encinas i Helena Ferrando.

Tota la ciutadania que ho desitjà, pogué inscriure’s en un cens (junt a les persones afiliades i simpatitzants). Malauradament, el termini de tancament del cens, i alguns defectes en la inscripció, no permeté que al voltant d’un parell de desenes de persones es personaren i no pogueren exercir la seua voluntat, per a la seua decepció, per l’estricte control en la participació, exigible en un procés d’aquestes característiques.

A Picanya se li oferia per primera vegada l’oportunitat de ordenar una de les llistes que representaran a la ciutadania, d’una forma oberta i participativa, adjectius que sembla que asusten a d’altres. Del dit al fet… D’aquesta manera, el ciutadà d’eixa de ser un espectador, i ningú fa les llistes per ells. La ciutadania vota el dia de les eleccions, aleshores, perquè no pot ordenar també la llista?.

Totes les persones participants, ordenaven la llista, i cada lloc assignat a cadascú dels candidats, els suposava un valor en punts, depenent de l’ordre, de forma que podien assolir un màxim d’un punt (al lloc número 1) fins a 0,2 punts del lloc 5é. (per regles de paritat, 5 persones era el màxim de persones que es podien ordenar).

El resultat de la participació es pot el veure a la pàgina web http://picanya.compromis.net/primariespicanya/.

L’ordre definitiu, presenta una correcció per qüestió de gènere (el Reglament no permet més de dues persones seguides del mateix sexe, així doncs, la llista definitiva dels primers llocs, serà:

1.- Xavier Rius

2.- Helena Ferrando

3.- Alba Encinas

4.- Carles Conejos

5.- Xaro Beseler

6.- Bernardo Martinez

7.- Irene Martinez

A partir d’ara, Compromís convoca a tot aquell que vulga participar en el disseny del programa electoral, fer propostes, suggeriments, ens les faça arribar, o participe de les reunions obertes, per dissenyar eixa guia de propostes, què, segur, servirà per definir Picanya, des de maig del 2015.

Enhorabona a les persones candidates i a tots i totes els que heu gaudit en aquesta demostració que altra forma, oberta i participativa, de construir la societat, és possible.