M’estime Picanya

Com va dir encertadament la nostra regidora Helena a l’últim plenari, “jo també m’estime Picanya”, “i tu també no, Miguel” (dirigint-se al portaveu popular).
El PSOE ha triat aquest eslogan. Encertat?. Nosaltres diríem que sí. Majoritàriament els eslogans son bons, malgrat alguna que altra pifiada, com si el PSOE de Picanya haguera posat “renovem Picanya” o “canviem Picanya” que aleshores algú li haguera dit, “us ha fet l’eslogan un enemic?”.
Tots els eslogans, ràpidament algú els desvirtua i, com vaig vore en un blog, del qual em férem arirbar l’enllaç, ja hi havia circulant una xapeta exactament igual que posava “time Picanya” i com ens explicà la persona que envià l’enllç, volia parodiar eixe eslogan en la festa de joves que havien montat. 4 anys passant del jovent i ara vull “timar a Picanya”. És una opció. Nosaltres pensem que cal fer política en positiu i tot i que la crítica és lícita i l’humor sa, és millor proposar i si s’està en desacord, “mullar-se” per canviar allò que entenem que està malament.
Però principalment aquesta entrada vol destacar un altra cosa. Ara està de moda, que alguns funcionaris i funcionàries, es posen la xapeta treballant. Com diguent al Sr. Alcalde i al PSOE  “jo sóc dels teus”. Al contrari, aquell que no ho duu, ja entra en la tesitura de, de no posar-se-la, estar significant-se com de “no suport a”.
Als funcionaris i funcionàries, se’ls suposa, en l’exercici de la seua professió, una independència i actituds allunyades de tractes i accions discriminatòries. Cadascú en el seu temps lliure fa allò que la conciència li mana però en l’exercici de la funció pública?.
Tàcticament es pot confondre amb la ciutadania, com molt bé fa Camps, que criticar o objectar a Camps, és criticar, objectar i anar contra Camps, el PP, el País Valencià, etc. Tot és ú. Ací sembla que a vegades també es pretén el mateix i “tots som un” funcionaris, ajuntament, PSOE, Picanya, etc,etc. 
Sabem, que és difícil després de molts anys al poder separar la gestió pública, del partit, de les amistats, dels estómags agraïts, però un bon governant l’hauria, com a mínim d’intentar i, almenuys, els funcionaris, ser professionals o com la dona del Cèsar…
Pensem, sincerament que a l’ajuntament de Picanya hi han molt bons funcionaris, independentment de la seua idologia. Malauradament d’altres, no saben i no volen, separar la seua militància política de les seues funcions i per exemple, mantenen la pàgina web del partit en hores de treball, en hores de treball duen xapes de significació política (obviament només hi ha una opció “políticament correcta”), lleven enganxines del carrer d’altres opcions polítiques o fins i tot dissenyen estratègies de partit en hores, despatxos municipals i amb material municipal.
Pensem que el Sr. Alcalde té una bona oportunitat per recordar als seus funcionaris la seua independència professional ja que últimament massa “patinades” estan deixant al descobert molts forats i, no val “el nerviosisme previ a les eleccions” o el “jo ja estic fent les maletes”, perquè un bon funcionari, tinga la ideologia que tinga no pot arribar a pensar això, ara aquells que tenen remordiment de conciència….
Arxivat en: independència, PSOE

Comentaris

  1. Retroenllaç: Serveis “Municipals”? – Compromís per Picanya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.