web analytics

Fa molts i molts anys, a l’inici del segle present, l’ajuntament de Picanya va cedir un sòl públic (de tots) a una empresa privada perqué muntara una residència per a gent major.

Aquesta empresa entrava en la xarxa creada al voltant dels interessos del conseller de Benestar Social (Sr. Cotino). Una xarxa privada amb un % de places “públiques” pagades (i mooolt ben pagades) i garantides des de la Conselleria. Aquesta xarxa, controlada per una empresa afí al Conseller va servir per, posteriorment, ser un dels nombrosos negocis vinculats a la corrupció i finançament del PP.

Doncs bé, des de l’actual alcaldia (la mateixa d’aleshores) es venia com una brillant gestió.

Passats nombrosos lustres, allà la teniu.

En la primera fallida en la construcció d’aquest nyap, des de Compromís aconseguírem una possibilitat de finançament de La Caixa (gestionada per una companya del nostre col·lectiu) i amb un poc d’esforç del consistori, passaria a ser municipal (per als veïns i veïnes del poble). L’única condició de La Caixa, era que havia de ser compartida entre joves i gent major, amb espais comuns. Uns lloguers de baix preu (perqué foren socials) i per a la gent major uns serveis específics assistencials. No va agradar la idea a l’actual i aleshores també, alcalde.

Sembla que per al govern d’Almenar, és més senzill i menys complicat, traspassar responsabilitats i gestió a d’altres (Piscina coberta, Pàrquing Sanchis Guarner, etc), tot i que al remat ens ixen caríssimes i fent inversions que deixen de fer eixes empreses, quan no, ens deixen plantats assumint costos i perjudicis innecessaris.

Ara, ens proposa a l’últim Ple, acceptar una nova empresa per fer la gestió d’eixa residència privada en terreny nostres cedits per un bon grapat d’anys a una empresa privada.

Davant els nostres retrets per les gestions/nyaps, ara, diu que “la Conselleria no vol posar ni un duro”!

A vore, la Conselleria observa l’interés general. Ara està construint residències públiques distribuïdes pel territori (per comarques, etc) depenent del % de persones majors existents i mancança o no de residències. Hi ha més de 550 municipis al País Valencià. A Picanya instal·là fa anys els habitatges tutelats del final del passeig de la primavera. (sols 5 municipis del País valencià tenen una d’eixes i un és Picanya) i ara, un nyap de gestió del sr. Almenar, insinua que la culpa la té la Conselleria que no vol posar ni un euro!

La solidaritat i l’interés general per garantir uns serveis que arriben a tothom en condicions està molt lluny de posicionaments egoistes com el del Sr. Almenar.

Avisarem de la piscina coberta, del pàrquing de Sanchis Guarner (darrere de l’ajuntament), i de la residència i el temps demostra que paguem eixos serveis a preu d’or, amb unes aportacions extraordinàries de tots i totes per a negoci d’unes empreses privades (anualment els hem de garantir el seu benefici empresarial, és a dir, si el balanç anual no arribar a un benefici determinat, ens toca abonar-ho des del pressupost de tots i totes.

El pàrquing ja ens ha tocat rescatar-ho (amb el cost subsegüent), en la piscina (que el plec obliga a l’empresa al manteniment) ja amb el Pla Confiança estatal i després amb tres inversions extraordinàries ens ha tocat fer aportacions per a reformes extraordinàries (l’última fa dos mesos).

I el nyap d’eixa residència privada (que tampoc era exclusiva per als veïns de Picanya, que ningú s’enganya) ací el tenim.

La conselleria, el govern progressista del Botànic ja està tapant els forats dels conservadors (Visita Papa, cas Blasco, Fórmula 1, construcció escoles públiques…) i ara també, el privatitzador del nostre alcalde, vol que li tapen els seus nyaps.