web analytics

Davant la crisi del COVID-19, les administracions, des de l’estatal, la valenciana i la municipal, han adoptat mesures per cobrir i ajudar a aturats, autònoms, xicotet comerç, empreses, etc. També a la ciutadania general.
Des dels serveis socials de tots els ajuntaments i des de la Conselleria es facilita suport des de recursos bàsics o psicològics.
La majoria de municipis estan complementant ajudes a xicotet comerç (exemple més conegut el de València, amb fins a 2500 €). Molts estan bonificant l’ocupació de carrers per taules i cadires d’aquest mes, l’IBI, en general impostos municipals amb les fórmules adients administratives.
Les ajudes des dels serveis socials estan sent molt importants, la disponibilitat de part del superàvit municipal de l’any anterior, la injecció de capital per garantir liquiditat per part de la Generalitat i la Diputació, està permetent unes ajudes bàsiques per a la ciutadania i el comerç/empreses per part dels ajuntaments.
L’ajornament del pagament d’impostos és general en l’àmbit municipal, cosa que sí que ha estat anunciada pel de Picanya.
També són conegudes les iniciatives culturals i d’animació per als més menuts i majors (ací a prop Paiporta, és un exemple)
Esperem que Picanya també imite als altres i complemente ajudes i bonifique impostos, almenys proporcional al temps d’alarma, per intentar que l’afecció siga la mínima possible. En la majoria de municipis es fa/farà, per què ací no?, és possible.