El Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València de 2017, amb l’objectiu de reforçar el finançament i l’autonomia dels ajuntaments, que un cop més han de decidir a què destinen aquestes inversions ha estat aprovat.

La Corporació provincial ha destinat 21,8 milions dels 33,3 del superàvit a la posada en marxa d’aquest nou pla, el tercer de la legislatura després dels 70 milions invertits a la fi de 2015 en els 266 municipis de la província, res més entrar el nou equip de govern, i els 12 milions d’euros del segon IFS el 2016 per als municipis de menys de 5.000 habitants.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, que destaca els criteris objectius que segueixen aquests plans i la resta de programes posats en marxa per la institució. En paraules d’Amigó, “el més important és que hem acabat amb el clientelisme i els favoritismes i estem posant la Diputació al servei de les persones, en col·laboració amb la resta d’administracions”.

Els 41 municipis de l’Horta percebran un total de 4.253.541 euros i en concret: Picanya, 93.894 euros.

El tercer IFS, una línia d’inversions sostenibles, fonamentalment de millora d’instal·lacions i serveis. Els criteris a l’hora de determinar el repartiment dels 21,8 milions d’euros entre els municipis valencians de menys de 50.000 habitants són els mateixos que es van emprar en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). És a dir, una quantitat fixa per a tots els municipis i una altra variable en funció de criteris com el nombre d’habitants, que pondera un 30%, el cost efectiu dels serveis, la superfície (10%), la taxa d’atur (10% ), els nuclis de població separats, com llogarets i pedanies (4%) i la pertinença al Pacte d’Ajuntaments (l’actual majoria socialista no vol que Picanya pertanga, vore notícia en aquest web), amb actuacions contra el canvi climàtic (3%) -aquest 3% el perd l’ajuntament pel que hem dit de no pertànyer al “pacte d’alcaldies”-.