L’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, la de Picanya Paiporta Isabel Martín i l’alcalde de Picanya Josep Almenar es van reunir aquest matí per coordinar l’estratègia de desenvolupament conjunt dels tres municipis per als propers 3 anys. L’estratègia Dusi (Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat) és un projecte que té com a base fonamental la participació de la ciutadania. Els tres consistoris es troben en la primera fase del projecte en què estan posant a la disposició dels seus veïns una petita enquesta en la qual es demana als ciutadans la seva opinió sobre les necessitats de desenvolupament en cada municipi i en l’àrea formada pels 3.

A la reunió d’avui s’ha establert un calendari per coordinar totes les accions en els tres municipis i poder arribar a presentar el projecte a la recerca de finançament europeu a través dels fons FEDER. La primera fase del projecte finalitza aquesta setmana i l’estudi complet abans de final d’any. Per a l’alcaldessa de Benetússer Eva Sanz, amfitriona en la reunió d’avui, l’estratègia Dusi, és una “oportunitat per fer partícip a la ciutadania del desenvolupament sostenible i en diversos àmbits comuns dels 3 municipis”. “Som tres municipis que tenim molt en comú, físicament estem molt a prop però moltes coses encara ens separen. Amb aquest projecte volem escurçar aquesta distància “, explica Sanz.

Reunió informativa a Benetússer L’Ajuntament de Benetússer ha preparat per demà dimarts 19 d’octubre a les 19h a la sala de plens del consistori una reunió informativa per traslladar a la ciutadania totes les dades de l’estratègia Dusi que s’ha posat en marxa juntament amb Picanya i Paiporta.

A Picanya podeu participar des del següent link: http://www.picanya.org/poble/urbanisme/desenvolupament-urba-sostenible

Com heu vist, a Benetússer, a més hi ha convocada una xerrada informativa per al poble.

A les pàgines de l’ajuntament de Paiporta i Benetússer, apareix com a imatge destacada de portada per tal de fomentar la participació.

paiporta
benetusser

Encara que siga com a condició per participar del projecte europeu és una bona ocasió per demostrar que els ciutadans i ciutadanes, volem participar de la gestió municipal. Trenquem amb eixe argument què diuen: “ens voten perquè gestionem durant 4 anys, i en eixe moment és quan decideixen i participen, la resta els dona igual”.