Al passat plenari, Compromís presentà una moció, instant a la separació del poder polític i el religiós i així, proposava acordar que els membres de la corporació que acudiren ho feren a títol individual i no presidint i ostentant la representació municipal.

El PSOE encapçalà la negativa junt amb el PP i C’s.

Sí que volen presidir les processons, independentment que siguen creients o no, fent servir l’acte com un aparador per recaptar vots.

Al plenari s’escoltaren arguments que en ple segle XXI són incomprensibles; “És anticonstitucional”, “estem obligats a col·laborar”, fins i tot “vostès volen censurar la llibertat individual” (precisament el contrari que exposàvem).

Des de Compromís compartim que en un estat aconfessional, la religió, com agent social, també està present, té el seu espai, fins i tot cal assistir a actes de caire institucional que convoquen, però la processó, la santa misa, són actes de devoció, de demostració confessional i cal respectar als creients no fent-se passar per allò que no se és, ni utilitzant la religió amb finalitats que van més enllà de la creença i devoció.