Estimades veïnes i veïns de Picanya:

Estem consternats pels recents esdeveniments a Brusseles i a Alexandria que han suposat la mort de tantes persones innocents com qualsevol de nosaltres. Perfectament podríem haver estat allí i ara, la nostra família estaria plorant la nostra mort.

Però aquesta consternació no ens pot fer oblidar que dia rere dia hi ha nombroses mortes a tot el planeta amb el mateix absurd d’unes persones que ens creuen en la possessió de la veritat i amb el poder de decidir sobre la vida dels altres.

No hi ha persones de primera i de segona, com no hi ha pobles bons i pobles dolents: hi ha persones bones i dolentes i en la nostra Europa tenim molt del que penedir-se abans de jutjar a altres pobles.

El cert, però, és que no sóm capaços de respondre amb la dignitat que demanem als altres: l’Europa de la solidaritat s’ha convertit en l’Europa dels mercaders i de la usura:

Quines implicacions i conseqüències  tenen aquests atemptats?

D’una banda reflecteixen l’aberració d’unes creences dirigides fins a l’extrem de la irracionalitat i la transgiversació de les arrels del profeta al què professen fidelitat.

D’altra banda augmenta l’estat policial que minva la democràcia i la lliure interrelació entre les persones donant arguments pel tancament de fronteres i la xenofòbia.

Cal preguntar-se, quina responsabilitat tenen els Estats amb les polítiques de doble moral amb explotació de països del sud, afavorint les guerres i conflictes interns mitjançant  la venda d’armes  i després escandalitzant-se de les conseqüències materialitzades en milers d’immigrants i refugiats que truquen a les portes d’Europa per tenir una vida digna com totes i tots desitgem.

Des de Compromís per Picanya

  • Mostrem la nostra solidaritat amb les víctimes i les seues famí
  • Defensem les polítiques inclusives que afavoreixen la dignitat de les persones
  • Instem a l’Estat a exercir la seua sobirania i retractar-se de l’acord signat que viola els drets humans i les lleis vigents internacionals.

Xaro Béseler

Portaveu