En primer lloc donem l‘enhorabona, al partit de ciudadanos per accedir a la representació municipal, al PP per haver revalidat la seua presència tot i que menys nombrosa, i en especial al Sr. Pep Almenar per haver revalidat, més justet que mai això sí, la seua majoria absoluta. És una realitat incontestable, tant, que si havíem pensat proposar un carrer al seu nom, ara ja estem pensant en que siga el nom que tinga la Piscina Coberta, obra emblemàtica que és la que més diners ens costa als picanyers en proporció al seu ús.

Vull donar les gràcies al regidors/es ixents, per eixe treball, no sempre reconegut i per la col•laboració i comprensió que han demostrat amb Compromís, i en especial, a Carlos Marzo, Mónica Moreno, Juan Boscana, Rosa Martínez i Miguel Planells.
Volem donar les gràcies, a les 1248 persones que han dipositat la seua confiança en els representants de Compromís i que ens han convertit en la segona força de Picanya a nivell municipal.

Gràcies a les 1764 persones que igualment ens han convertit en la primera força a Picanya per a les Corts Valencianes.

Ens fa sentir-nos orgullosos i, responsables, molt responsables, perquè sabem que el vot a Compromís és de valentia pel canvi. Pel canvi d’un sistema al qual el bipartidisme i la vella política, l’han convertit en un niu de xarxes clientelars (de contractacions, de favors), que esdevenen en clars exemples de corrupció.

A Picanya els resultats ens diuen, que hem fet una bona oposició i per això hem més que duplicat els vots i ara ja som l’alternativa a la majoria absoluta que, elecció municipal rere elecció municipal, perd % de suport picanyer.

I anem a proposar mesures per una Picanya de futur, de res val estar repassant constantment com ha canviat Picanya des del primer alcalde socialista, allà per l’any 76, perquè tots els pobles han canviat, tots. I València està més bonica que fa 20 anys, i Xirivella, i Paiporta. Una Picanya de futur sobre la base que tots i totes estimen Picanya, i són Picanya, i no és patrimoni ni una realitat d’una persona en concret.

I ens comprometem a continuar fent l’oposició que hem fet, com a control necessari del govern, ara amb més força, hem triplicat el nombre de regidors i el repte és triplicar la difícil feina d’oposició en aquest ajuntament, on la participació que se’ns deixa, és la mínima exigible per llei, la contestació a preguntes a vegades ratlla la burla i, les sol•licituds, en empara dels nostres drets, a vegades se’ns neguen i no tenim més remei que acudir al jutjat perquè el jutge ens ensenye allò al que tenim dret.

Malgrat això ens comprometem a continuar controlant, proposant, donant suport a aquelles mesures que siguen coincidents, fins i tot felicitant a l’alcaldia quan toca, i sent conseqüents i ferms en la defensa dels drets d’informació, transparència i contractacions municipals entre altres moltes coses. I fer-ho de forma positiva i constructiva majoritàriament, i contundents, quan entenem que toca.

Afrontem 4 anys difícils, d’un ajuntament intervingut que té que presentar comptes al ministeri trimestralment per haver ultrapassat els dèficits necessaris per una bona gestió, i gràcies a eixa intervenció, ja estem en uns paràmetres raonables. Difícils perquè hi ha una necessitat social (1600 persones ateses pels serveis socials l’últim any, segons reconeixia el Sr. Alcalde en un dels últims plenaris), més de 1600 d’un cens que no arriba a 12.000 persones. Per això, Sr. Almenar comptarà amb tota la nostra col•laboració.

Aquests 4 anys que venen, l’exigirem que paralitze la depredació de l’horta amb la modificació del PGOU que ja ha perdut la seua raó de ser. L’exigirem que cumplisca l’acord plenari de destinar el 0,7% en ajudes al desenvolupament. Insistirem en comptar amb la ciutadania per a les grans obres o inversions, continuarem proposant sistemes per fer una Picanya sostenible. Que d’una vegada es cree una borsa de treball social per a la gent més necessitada PÚBLICA I TRANSPARENT i que tothom tinga les mateixes oportunitats. Sí, insistirem en unes bases generals d’accés als llocs de treball públics. Continuarem demanant informació de qui gaudeix de les places públiques d’aparcament, i no ens pararem en respostes demagògiques que amaguen qui son els beneficiats i per no continuar posant exemples, molt important, apostem per uns pressupostos participatius i la transparència total de les despeses municipals. Esperem no tornar-nos a trobar 4 anys més en la seua negativa. La negativa que hem trobat quan hem proposat propostes nascudes del 15M (malgrat el seu compromís en el discurs d’investidura passat) i ara demanarem reproduir “l’Acord del Botànic” a nivell municipal, en especial a les referències a la pluralitat i diversitat representativa i participació de la societat civil.

A Picanya es pot fer molt i podrà comptar amb nosaltres, no ho dubte, però fent polítiques, socials, transparents i participatives, i per això, ens adrecem especialment als regidors/es que s’han presentat a l’empara d’unes sigles que duen orgullosament la paraula “socialista”, els demanem que la facen real, i molt important que participen com a persones del disseny de la política de Picanya i no siguen espectadors institucionals.
Fa 4 anys se’ns demanava que posaren el muscle, el problema és que no se’ns deixa, a no ser per pegar cabotada. I fa 4 anys el Sr Alcalde deia que saludava el moviment 15M, i sobre les seues reivindicacions volia edificar el futur, doncs li demanem que quan presentem eixes propostes, no busque justificacions per dur-les endavant.
Fa 4 anys qui us parla acabava digent què “Cal una Revolució Ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-los al nostre servei. Som persones, no productes del mercat.” Estret dels manifest del 15M, i mantenim eixa afirmació, ja que és plenament vigent.

Per tot això hui volem convidar:
– Als ciutadans i ciutadanes de Picanya, a totes les associacions i entitats a que ens ajuden a fer una Picanya més transparent, més participativa, més solidària, incrementant els serveis i prestacions actuals.
– Als partits polítics, que col·laborem i consensuem, fora de partidismes, respectant l’opinió i opcions diverses, i que pugam buscar un camí
que ens duga a majors quotes de confluència en bé del poble i les seues persones, basant-nos en la convivència i la integració.
– Perquè tots i totes estimen el nostre poble i aquest és un patrimoni de la col•lectivitat.

Xavier Rius, Portaveu. Compromís per Picanya