Hui 1 de maig, dia de les persones treballadores hem de fer especial menció a aquells aspectes del programa de govern que presentem relacionats en aquest tema.

Com sabeu si ens heu seguit regularment a la web, és un dels temes on més incisius hem estat. Si com a tal, és fonamental garantir que l’ocupació que genere l’ajuntament ha de ser pública, transparent, amb igualtat per a tots i totes, més enllà de afiliacions o amistances, en aquesta època d’atur desmesurat, més encara.

L’ajuntament té oportunitat i possibilitats de potenciar contractacions de forma directa i de forma indirecta.

De forma directa, assumint de forma directa obres que es podrien nodrir de persones inscrites en borses d’ocupació pròpies, públiques. Per a determinades tasques no especialitzades, els mèrits per ordenar de forma preferent la borsa, hauria de ser per necessitats socials i vitals dels treballadors/es, ja siga de pintura (sí també cal pintar fora d’època d’eleccions), manteniment d’infraestructures (vials i mobiliari), manteniment de jardins, etc. També recuperant serveis privatitzats i com no, en aquelles places de funcionaris, convocant les places de forma legal, amb garanties de publicitat i amb uns mèrits uniformes i no diferents per a cada plaça (segons passa ara, que sembla que s’adapte al perfil de determinats opositors/es).

De forma indirecta, de moltes formes, promovent la instauració d’empreses a Picanya, l’obertura de xicotets comerços, i en aquells serveis o obres que es tinguen que contractar amb empreses externes (per la seua característica), valorar l’ocupació de persones del poble per a l’adjudicació, entre moltes altres possibilitats.

El canvi en equip.

#ambValentia.