Algunes famílies ens han fet arribar el seu malestar per la desaparició de les activitats municipals del ball tradicional valencià. El ball modern, sí que continua.

Picanya gaudeix de diversos grups  i associacions de ball tradicional, de fet, és proporcionalment, un dels pobles amb major presència d’estes entitats en proporció al seu tamany. L’activitat municipal, podia i devia servir de bressol de noves generacions de balladors i balladores i servir de pedrera a les distintes associacions del poble, amb un preu assequible i com a servei cultural municipal.

Enguany ha mort aquesta activitat, i preguntat el Sr. Alcalde pel motiu, manifestà desconèixer aquest fet. Des de Compromís pensem que des del distints serveis municipals, cal incentivar i cuidar manifestacions pròpies culturals i és important que aquelles coses per les quals, el nom del nostre poble, és conegut enllà de les seues fronteres, es cuiden i es mimen, no sols a nivell d’espectacle (que sí considerem que l’Ajt. fa una política encertada), si no a nivell de formació i educació dels més menuts, més encara.