Fa uns mesos els “Mupis” de Picanya, oferien cartells institucionals, de publicitat del poble i la gestió municipal. No tenien informació d’interés per a la ciutadania, no ajudaven als veïns de Picanya, senzillament, creaven l’imaginari de bonança, traslladaven missatges de bona imatge, etc.

La majoria de valencians i valencianes estan orgullosos del seu poble. Per a ells és el més bonic del món. I Picanya, per al picanyers, el que més, faltaria!!!.

Aquest poble té coses molt bones, coses millorables i coses dolentes. La gestió política de l’ajuntament té coses bones, també millorables i com no dolentes.

Ara s’acosten les eleccions, i l’oposició destaca aquelles coses que entén que són dolentes i les millorables. L’equip de govern, millor dit el Sr. Almenar (ací no tenim regidories), destaca allò que està bé. És lícit per totes les parts, i compleixen el seu paper dins d’aquesta democràcia, perquè la ciutadania valore i decidisca. És necessari, sa i democràtic.

Cadascú ho fa amb els seus mitjans, bo… cadascú? NO. Una de les coses dolentes, és l’ús dels diners públics per a fer la publicitat partidista o amb beneficis del partit.

Ací ja denunciàrem i demostrarem amb proves, el manteniment de la pàgina web del PSOE per personal funcionari en hores de treball, quan s’informa del CIS que volien posar a Paiporta. L’existència d’un assessor polític (repassar informació en aquesta web del plenari on li traí el subsconcient a l’alcalde) sota una contractació de serveis, i així….

Ara tenim que denunciar la publicitat d’una “bona gestió“, pagada amb diners públics, la campanya dels MUPIS. Que les fotos no eren reals? Sí. Igual que les que il·lustren aquesta informació. Algú podrà dir “és que eixes fotos que ha posat COMPROMÍS estan escollides“, sí. I les que posaven en els MUPIS no?

Hem vist en una notícia anterior, on desglossaven els pressupostos, com misteriosament la partida de pintura vial s’incrementava ostensiblement, a l’igual que la de “publicacions“. Algú pensa casual que per al 2015, any electoral, s’incrementen aquestes partides?.

El manteniment del poble, la informació necessària, és més o menys la mateixa tots els anys. Pressupostar eixos increments és en la pràctica, amb diners de tots, fer campanya política. Igual que fer servir els MUPIS, no per informar d’activitats, de períodes de pagament, si no de lo bé que se gestiona Picanya. QUE S’HO PAGUE EL PARTIT.

S’imagineu, millor dit, recordeu les denuncies del PSOE a nivell de País, de l’ús de mitjans institucionals en campanyes “propagandístiques” pel PP?, i ací què?.

Ara tornen els MUPIS a complir la seua funció, però no dubtem què, com es feu en mesos passats, cara a les eleccions, tornen les campanyes, llevat que aquesta denúncia, faça repensar la seua actitud.

El Sr. Almenar, del PSOE, i alcalde quasi vitalici, ens recriminava davant d’aquesta denúncia, què COMPROMÍS, en la campanya electoral passada també feu ús dels MUPIS. El Sr. Almenar oblida una diferència substancial. Nosaltres, ens la paguem, i no fem servir els pressupostos de tots els veïns.

Sols tindrem un únic regidor (esperem que de moment), no podrem fer molta més feina, tindrem que informar amb els pocs recursos que tenim del que podem, però tot, TOT, s’ho paguem nosaltres i, aquesta web, la mantenim entre diverses persones en el nostre temps lliure i ens paguem l’allotjament.

En això, pensem que la gestió és millorable, per no dir que dolenta. Les coses bones, no les critiquem, però la nostra funció no és publicitar els encerts del Sr. Almenar (tot i que en acta de plenari, consten diverses felicitacions per idees o tasques fetes), si no exercir el control de la gestió i fer propostes de millora. És el paper que ens ha atorgat la ciutadania amb els seus vots i, si aquesta funció la fem bé, probablement siga recompensada en les eleccions, per poder ser més i incidir més en la gestió del poble.