Al Plenari d’aquest mes, se’ns presentà el pressupost per a l’any vinent: Per 7.998.021,85€. Amb un increment de més de 300 mil €. Es pagarà del deute acumulat 426.202,71€ de capital i 175.096 d’interessos. Recordem que el deute municipal serà a 31 de desembre d’enguany de 6.606.469,66€. (al final podeu vore totes les partides).
Des de Compromís, destacàrem que pel deute que arroseguem i els costos fixos, és difícil fer un pressupost molt diferent, però no és el pressupost que nosaltres faríem i com a exemples posem que, no s’haurien d’incrementar partides amb finalitat electoral (pintura vial, publicacions) i mantindre-les ajustades a les necessitats anuals. També les partides d’assistències externes, excessives i cares. Si es contractara personal propi eixirien més econòmiques. Especial atenció a una empresa (assessorament d’habitatge) que ens costa més de 30.000 € any, que ja estem farts de denunciar any rere any. S’incompleix el 0,7€ de solidaritat amb el 3r. Món (al voltant del 0,2%, després de descomptar el deute i el capítol 1, tal com acordà l’ajuntament en el seu dia). Tampoc no ens agrada per les formes, se’ns dona la documentació amb el temps just, es modifica la mateixa i no hi ha manera, de fer els pressupostos participatius. El PSOE continua obviant aquesta possibilitat (ja votà en contra d’una moció nostra que ho demanava).
El Sr. Alcalde defensà els pressupostos, com els possibles i adaptats a les necessitats de Picanya i què amb els diners i finançament que es rep d’altres administracions no es pot fer res més. Estan fets en base als informes del personal de l’ajuntament.
El PP pensa que són uns pressupostos irreals, ja que en poc tindrem moltes modificacions pressupostàries per afrontar la realitat. Que per la seua mala gestió estem pagant un deute excessiu i, amb pocs diners i una previssió irreal, no és un pressupost que puguen votar a favor.
Passats a votació, el PSOE vota a favor, el PP en contra i COMPROMIS s’abstingué.

Algunes partides de despeses:

– Substitucions de llums LEDS, 100.000€ (subvencionat per la Diputació)

– Publicacions s’incrementa de 14.000€ a 17.000€ (incloses les publicacions al butlletins oficials), és a dir al 2015, any electoral, s’incrementa més d’un 20%!!.

– Ajudes d’emergència, 10.000€ (la mateixa quantia de l’any passat) a l’igual que totes les partides socials, cap increment (Programes d’intervenció social, teleassistència,  ajuda a domicili)

– Substitució calderes als col·legis, 200.000€ (subvencionat per la Diputació)

– Programa habitatges lloguer jove 1.000€

– Subvencions a entitats festives 27.600€

– Subvencions a entitats culturals, 8.900€

– Subvenció empresa TAUICESA (Piscina Coberta) total, 377.167,40 (això no és per millores ni manteniment, és per a l’empresa per compensar el conveni subscrit).

– Pintura vial, 12.000€ (8.000 l’any 2014) Increment del 33%!!!.

Bé, aquesta ha estat una selecció de partides, que pel seu contingut ens semblen “xocants”, hi han més, i també, moltes que considerem molt correctes.

Tot el pressupost ací:

Despeses  –IngressosSubvencions entitats  – Inversions  – Deute