La Corporació aprova instar als diputats i diputades a no participar de la votació pretén sancionar a Mònica Oltra per la seua defensa de la democràcia i bon funcionament de les institucions.

El grup Municipal Compromís, mitjançant el seu regidor Xavier Rius, ha proposat en l’últim plenari (celebrat en el dia d’ahir) l’aprovació d’una moció reclamant la rectificació de proposta de sanció per part de la Mesa de les Corts a Mònica Oltra, que vol llevar-li “la condició de diputada” durant un mes. Aquesta condició ve atorgada per la ciutadania en eleccions lliures i com a tal, és la màxima expressió de sobirania constitucional i no pot vores, ultrajada, per un Reglament intern d’un parlament.

A més, cal considerar que la proposta naix d’una acció parcial del President de les Corts, Sr. Cotino, el qual davant l’aldarull existent a l’hemicicle, sols adverteix a Mónica Oltra, obviant el descontrol de la bancada popular.

Per tot això i davant l’actitud ferma per part de Mònica en exigir una actuació imparcial (inherent a l’exercici del càrrec del Sr. Cotino) i demanar uns avisos en temps i forma reglamentaris, aquest Sr., de reconeguda animadversió cap a Mónica, procedí a expulsar-la, malgrat no haver estat clarament substanciats els requeriments, de forma que l’afectada els poguera escoltar i acatar.

La moció amb el suport de Compromís i PSOE, ha estat aprovada i, en el seu segon paràgraf, insta als diputats/des a no participar d’una votació que fa patent l’abús de l’exercici de poder continuat del PP en el parlament valencià.

Al·legacions presentades per la diputada a la sanció.