En aquestes Europees, haureu rebut díptics i pamflets per cridar al vot. Almenys des de Compromís, el seu díptic exposà posicionaments i propostes envers Europa. No molt profusament, ja que condensàrem les propostes per no fer un farragós repàs al programa electoral, al qual, qualsevol podia accedir des de la web.

Ens cridà l’atenció el del PSOE de Picanya que dedicava una plana a parlar d’europa i de les polítiques que calia fer diferenciant-se de la dreta (encara que al remat, com passà en les anteriors, vote al candidat conservador Durao Barroso, o en tots els temes fonamentals, vote junt als conservadors). L’altra plana la repartia entre crítiques a la Generalitat (que pintava en aquestes eleccions?) o per clavar-se amb Compromís els “neonacionalistes” segons ells, que pactaven amb el PP a Almussafes.

No es referia als més de 14 ajuntaments en els quals governa el PSOE gràcies a Compromís, o als altres en els quals estem governant conjuntament, no. Eixos no els importen, es centren en un únic ajuntament del País Valencià, Almussafes, i llegint el pamflet es dedueix clarament que la dreta governa gràcies a nosaltres.

La realitat quina és?.

L’alcaldia la ostenta Compromís (amb un 37% del vot), en l’ajuntament hi han 6 regidors del PSOE, 5 de Compromís i 2 del PP. En les últimes tres eleccions locals el PSOE mostra una baixada constant, al contrari que Compromís que una darrere de l’altra incrementa vot i ja estan quasi igual.

Per què no s’arribà a un pacte PSOE/Compromís?. Per exemple, motius de la última legislatura que governà el PSOE, el qual, PRIVATITZÀ SERVEIS SOCIALS i els adjudicà a l’empresa GESMED a la qual representa el Sr. Emèrit Bono! (per als més joves, Emèrit Bono és un històric i reputat dirigent socialista), més motius, per arribar a un pacte cal estar d’acord en una sèrie bàsica de punts, d’esquerra, valencianistes i ecologistes, els quals sembla que el PSOE no estava disposat a pactar, com a exemple, el últim concert d’Obrint Pas, fou criticat pel PSOE i no per la quantia econòmica, us imagineu?. Bé no relataré les versions internes de les negociacions, perquè segur que hi han versions de tot tipus, sols hem reflexat fets, que podeu trobar a l’hemeroteca.

No arribats a un pacte que passà?. Molt senzill, el Grup Compromís i el PSOE anunciaren que es votarien ací mateix. El PP votà al candidat de Compromís. SENSE CAP PACTE.

Ja tenim dos, NO GOVERNA EL PP, GOVERNA COMPROMÍS i NO HI HA PACTE DE GOVERN.

Continuem. El Sr. Girona, ja Alcalde de Compromís, cridà a tots els grups municipals i els oferí que assumiren responsabilitats de l’equip de govern, com Alcalde en minoria, proposava compartir la gestió amb transparència i consens obert. EL PSOE NO ACCEPTÀ.

Fins ara havíem dit que el PSOE de Picanya, era demagògic, deia veritats a mitges, llevat d’aquell concurs estatal que es presentà, falsificant dades per millorar Picanya de forma irreal, (tal i com demostrarem amb papers publicats a la nostra web i enllaços a la web del concurs que encara podeu consultar). Ara, malauradament hem d’afirmar que el PSOE de Picanya ha mentit a la ciutadania per obtindre un redit electoral i desacreditar a un altre partit.

Ja és habitual que quan es fan propostes a Picanya o crítiques de la gestió municipal, en vegada de argumentar amb explicacions o defensa de posicionaments, es fa servir la crítica diguent que s’ha fet alguna cosa en no sé quin municipi, a la Generalitat o a l’Estat. Ja siga en el dia a dia, en eleccions locals, autonòmiques, europees i locals. Tan pocs arguments tenia per defensar allò que ha fet a Europa o proposava a Europa?. Sí, i sabeu per què?, repte públicament al PSOE que demostre en quines de les 7 o 8 decisions més importants de contingut econòmic que s’han pres a Europa, UNA SOLA, UNA en la qual haja votat diferent al PP.

Esperem.