fira autos

Les fires estan constituïdes per un conjunt d’activitats lúdiques, ordenades en un determinat espai, podent ser temporals o permanents. Normalment la major part de les activitats son oferides per aparells o conjunt d’aparells mecànics i casetes lúdiques de venda, subhasta o demostracions.

En la gran majoria de casos, en les fires, les distintes activitats competeixen per atraure als clients amb música, reclams acústics, etc. Les mateixes activitats, sembla que competeixen entre sí, en una lluita de sons, per vore qui, amb més sonoritat, atrau l’atenció dels possibles clients.

Les fires són ben vistes pels usuaris (normalment gent menuda) i de tant en tant, s’agraeix la seua presència en les proximitats del nucli urbà de residència, per l’oportunitat d’acostar-se i trencar la monotonia (preferiblement amb els fills, nebots, nets, etc).

A Picanya s’està muntant una entre el C/ Sor Isabel de Villena i C/ Rosalia de Castro de dimensions mitjanes.

A Compromís veiem bé esta oportunitat per als veïns i veïnes de Picanya, no obstant això, si de nosaltres depenguera la ubicació, en absolut l’haguérem autoritzat en eixe lloc. Per què? molt senzill, ja hem fet esment al soroll (tots i totes heu estat alguna vegada, o moltes, en elles i ja sabeu a que ens referim. A més cal afegir, la brutícia que genera al seus voltants pel moviment intens de ciutadans i ciutadanes què, en actitud lúdica, solen relaxar les normes d’higiene habituals. Tot això suposa, si hi han habitatges pròxims una incomoditat que segurament, ningú (o quasi ningú) voldria patir.

És necessari?, pensem que no. En nuclis urbans d’alta ocupació (per exemple Mislata) seria difícil trobar-hi un lloc. A Picanya, pensem que no. Hi han dos polígons urbans, molt prop del nucli urbà, que permetrien ubicar en alguns dels seus solars buits, aquesta activitat temporal.

Pensem que es pot gestionar d’un altra forma. Opinem que es pot compatibilitzar el gaudi ciutadà amb la tranquil·litat de la vida d’una família al seu domicili. Lamentem allò que entenem com una decisió desencertada per part de l’actual govern municipal.