Al IV Premio Conama a la Sostenibilidad

El regidor de Compromís ha demostrat que l’ajuntament ha falsejat dades per intentar optar a un premi a la sostenibilitat per als municipis d’entre 5.000 i 30.000 habitants organitzat per CONAMA (Congreso Nacional de Medio Ambiente) entitat que treballa pel desenvolupament sostenible de les entitats locals i que conta amb els seus patrocinadors, des del Ministeri de Medi Ambient a distints organismes i institucions públiques.
En el premi, l’ajuntament feia gala d’un nombre de kilòmetres de carril-bici (en la seua majoria voreres pintades de verd) i d’un pla d’incentivació de les bicicletes. De l’esmentat pla parlava que:
Los destinatarios de estas mejoras son todos los habitantes del municipio de Picanya, así como los de los municipios colindantes. Actualmente hay más de 70 bicicletas prestadas por el Ayuntamiento, siendo usuarios habituales los trabajadores del sector público de Picanya (Policía Local, Médicos del Ambulatorio y Profesores) y del sector privado (empresas ubicadas en el Polígono Industrial y comercios locales).
En la web de CONAMA, l’ajuntament presentava el seu projecte i afirmava “més de 70 bicicletes” quan, dins del projecte MOBQUA l’ajuntament va anunciar en el De Casa en Casa, l’adquisició de 50 bicicletes i en una segona fase (mai realitzada) la posada en servei de moltes més.

Per això, Compromís per Picanya, va formular preguntes al plenari fins que va obtindre contestació per escrit, reconeguent el Sr. Alcalde socialista que no hi havia més que 42 bicicletes en servei (de les quals, algunes fetes malbé).
“És vergonyós que el nostre ajuntament vulga vendre una imatge que no és real, per tal de mantindre enganyats als ciutadans de Picanya i molt més, de forma pública i presentant-se a concursos”. Denuncià el nostre regidor als mitjans de comunicació.
El tema de les bicicletes és una mostra de les moltes coses que es venen d’una forma i realment són d’un altra, què demostrarem a poc a poc que practica de forma habitual l’ajuntament.