El proppassat 27 de maig, divendres, a les 15 h. la regidora en funcions del nostre grup municipal Helena Ferrando, va rebre un notificació requerint el desallotjament del despatx del Grup Muncipal, del que legalment disposa a l’empara de la legislació vigent.
A les 20,30 h. La regidorà presentà un recurs contra la resolució emesa pel Sr. Almenar. que sembla, vol lluir la seua renovada majoria absoluta.
El recurs recordava que s’estava vulnerant el dret fonamental de participació i informació política (Art. 23 de la constitució) i el ROF (que estableix el dret dels grups municipals de tenir despatx i mitjans materials mínims facilitats per la corporació per al desenvolupament de la tasca de regidora.
Així mateix se li recordava que aquesta actitud és desconeguda en altres administracions fins la formalització del nou consistori (11 de juny).
La resolució d’alcaldia s’emparava en la finalització del mandat, la qual cosa, es desmentia amb la mateixa notificació dirigida a la “regidora… respresentant del grup municipal d’Iniciativa-Compromís” i tal com se li recordava en el recurs, encara manca el Plenari de finalització del mandat per l’aprovació de l’acta (ha celebrar del 8 de juny).
Posats en contacte el mateix dilluns amb PePe Almenar, deia tindre desconeixement del recurs, que el mirava i ens deia alguna cosa (si l’acceptava i deixava en suspés la resolució o es ratificava).
Hui divendres, 4 dies després de la conversa telfónica, no ha comunicat res, per la qual cosa, i perquè no ens puga acusar d’incomplir la resolució, tot i la nostra objecció d’il·legalitat, hem procedit a entregar les calus, previ buidatge del despatx.
Compromís-Iniciativa, pensa recòrrer a la via jurisdiccional escaient per poder fer respectar els drets què al Sr. PePe Almenar, sembla que tant li molesten.
Exigirem que les despesses ocasionades pel tràmit judicial, siguen abonades de la seua butxaca, per pendre una decisió, injusta, coneixent la seua il·legalitat i que no tinga que pagar-ho, el ja endeutat gràcies a la seua gestió de 30 anys, poble de Picanya.
No fa ni un parell d’anys, l’equip de govern de l’ajuntament de Bunyol ja va perdre davant Iniciativa un contenciós pel mateix motiu i el jutge obligà a l’ajuntament ha habilitar un despatx, en condicions i mitjans, per a Iniciativa de Bunyol.