Compromís Picanya dóna suport a la vaga feminista laboral, estudiantil, de consum i de cures convocada per al dia 8 de març pel moviment feminista, i anima a totes les persones a participar en les manifestacions i actes reivindicatius que tindrà lloc arreu de tot el territori. A més, anuncia que totes les dones amb càrrec institucional i orgànic, així com les treballadores de la coalició, secundaran la vaga i donaran el seu dia de salari a entitats que treballen per la igualtat i contra les violències de gènere.

La vaga feminista és una protesta global on les dones ens hem agermanat per a fer visibles les desigualtats que patim arreu del món pel fet de ser-ho. Una oportunitat on fer palesa la necessitat que la meitat de la població no tinga més privilegis que l’altra. Una vaga on les dones no treballem ni en l’àmbit laboral remunerat, ni en totes les altres facetes no remunerades que són les que sostenen la vida i no són tingudes en compte pel sistema patriarcal imperant. Una vaga que crida a no consumir com a protesta per la cosificació de les dones, i que crida a les estudiants i les professores per visibilitzar que cal una educació afectiu-sexual i feminista, perquè l’educació és la base de la igualtat.

El 8 de març hem d’eixir al carrer per a mostrar el nostre rebuig als masclismes que s’amaguen en l’escletxa salarial, en els sostres de vidre, en la feminització de la pobresa, en el treball domèstic, en la criança, en la sexualització dels nostres cossos, en les violències masclistes, en les distintes opressions i marginacions per l’orientació i expressió sexual, i en tantes i tantes situacions de desigualtat.

El dia 8 és un dia simbòlic on reivindicar la necessitat de trencar amb aquesta injusta realitat que perjudica a tota la societat, però la lluita ha de ser un treball diari. És un deure que les dones i els homes que ens dediquem a la política fem visibles les desigualtats i hi treballem per erradicar-les. Perquè les desigualtats no sols perjudiquen les dones, també els homes són víctimes del seu rol, del qual també hauran d’escapar. Necessitem homes cuidadors i pares dedicats a la criança, i sobretot homes valents que es reconeguen com a feministes.

Per tot això, les dones de Compromís ens sumem a la vaga feminista que promouen les dones organitzades i empoderades d’arreu del món. Perquè fer política és sobretot escoltar la ciutadania i donar-li suport. També és saber quan s’ha de fer un pas endavant i quan l’has de fer enrere. Per això, els homes de Compromís, també estan implicats en esta lluita i estaran a les concentracions i manifestacions d’arreu del territori.