Ja és una realitat totalment implantada i extendida en una gran part de la població. Picanyers i picanyeres gaudeixen de la intermodalitat (EMT, Metrovalència) gràcies a un programa conjunt de la Generalitat i la Diputació.

Tant la Generalitat amb la constitució de l’Autoritat Metropolitana del Transport com la Diputació amb la subvenció a línies deficitàries i l’ajuntament amb el reforç de l’EMT i els carrils bici, estant donant un impuls als desplaçaments amb transport públic o mitjans saludables com la bici.

La creació a la ciutat i a l’horta d’una xarxa de carrils bici reals garantirà en uns anys, una societat més avançada, més saludable i millor preparada per pervindre el canvi climàtic. Uns carrils bici que s’allunyen de la política d’aparador eixa de pintar de verd voreres o forçar un ús compartit de vianants i ciclistes, generant tensions innecessàries, quan no animadversió.

Eixes voreres pintades de verd (o roig…quin embolic) que tenim a Picanya, obsoletes, desfasades, esperem que puguen ser adaptades a la realitat que s’imposa a tot arreu.

En la foto veiem la presentació del bono en el seu dia, amb l’assistència de quasi totes les 40 poblacions beneficiades per aquest sistema d’abonament, tot i que podeu apreciar que el nostre alcalde era dels poquets no presents a l’acte.