La diversitat cultural i religiosa a l’escola: reptes i futur

El passat 14 d’octubre, més de 40 persones tingueren l’oportunitat de escoltar i participar en la primera xerrada que enguany presenta el col·lectiu de Compromís a Picanya, baix el títol “La diversitat cultural i religiosa a l’escola: reptes i futur”.

A la presència del Director General d’Igualtat en la Diversitat, D. José de Lamo Pastor, pugueren tindre la participació activa de tots els Centres Educatius a Picanya:

  •  Del C.P. AUSIÀS MARCH, vingué D. Sergi Joares Tarín (mestre d’AiLl i secretari de l’escola).
  •  Del C.P. BALADRE ens acompanya la seva directora, Donya Fina Ruíz Ródenas.
  •  Del COL·LEGE LA GAVINA, tingueren al seu director D. Albert Dasí i Aloi.

 També ens acompanyà del Centre Cultural Islàmic de València, Donya Bárbara Ruíz Bejarano, membre de la directiva i doctora en estudis islàmics.

Tenint com a punt de partida la notícia del inici d’aquest curs, on se li prohibia l’entrada a una jove al IES José Benlliure de València per dur el hijab, les i els diferents ponents analitzaren les distintes realitats que viuen en el seu dia rere dia a l’escola. El director General, reconeixent que el fet de la jove, malauradament, no es l’únic, també afirmà la voluntat de la seva Direcció en lluitar cap a una “laïcitat democràtica”, on les diferents cultures i religions siguen respectates per totes les institucions i persones.

De les persones que intervingueren, moltes i molt bones idees ens portarem els que assistiren al acte: educar des del respecte; coeducació i inclusió; valorar la diversitat com enriquidora; ensenyar en la diversitat perquè la societat és diversa; conèixer les diferents religions, a mena d’informació general; no fer problema on no hi ha problema… també es manifestaren algunes de les persones que intervingueren en la necessitat de llevar la religió (qualsevol religió) de l’escola.

…efectivament, més de 40 persones dialogaren sobre la diversitat de la vida i comprovarem amb goig que havia valgut la pena!!

Antoni Martínez Soriano

(coordinador de les xerrades al Col·lectiu de Compromís Picanya)

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Retroenllaç: prohibition essay topics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.