En aquests moments, un habitatge del segle XVIII, al c/ Sant Josep 10 del nostre poble està sent enderrocat. La última modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, rebaixava la protecció, no sols d’aquest habitatge, si no d’altres del nostre poble d’una època semblant.

L’edificació respon a una tipologia d’eixa època i molt característica de l’horta sud (amb doble andana). Si ja anem veient cases que trenquen la fisonomia en els carrers més antics del poble, això anirà a més.

En altres municipis, amb una major consciència per part del partit governant, la protecció garanteix la pervivència d’aquest ric patrimoni. Obliga a la rehabilitació i així es poden conjugar, la possibilitat del confort i progrés a l’habitatge, amb el respecte pel model de poble, la seua història i el seu patrimoni.

Aquesta és una de les diferències, entre el model de poble que dissenya el PSOE i nosaltres. Coincidint en altres aspectes, en el respecte i consideració pel nostre patrimoni, segur que no coincidim. No sols és la limitació d’altures que implanta el PSOE el que defineix el model, són més coses.

img_6511img_6514img_6518