El Sr. Almenar, el PSOE a Picanya, ni solidari, ni compleix els acords municipals. Per què?, dades objectives:

En l’últim plenari de pressupostos, el nostre regidor denunciava que el 0,7% de solidaritat als països en vies de desenvolupament havia desaparegut del pressupost, s’havia deixat a zero.

Des de les files socialistes, es negava l’evidència, es déia que no era així, fent costat al Sr. Almenar.

El nostre regidor, Xavier Rius, es va comprometre a demostrar-ho.

Ací les proves:

Recordem que hi ha un l’acord plenari del 0,7% vore el link.

Per si no heu mirat el link, el punt fonamental diu: L’ajuntament es compromet a… “1. A destinar el 0,7% del presupuesto municipal anual (excepto los capítulos de Personal y devolución de la deuda) a la Cooperación para el desarrollo de los Paises del Tercer Mundo y del llamado Cuarto Mundo, manifestando la voluntad…”

Durant anys, s’ha plasmat al pressupost la partida (no arribant al 0,7% però, hi figurava), vore imatges dels documents facilitats per l’alcaldia per a la seua aprovació de pressupostos anteriors:

Exemple, any 2008 ACCIÓ SOCIAL Partida 482.02

Exemple, any 2010 ACCIÓ SOCIAL Partida 482.02

A partir de l’any 2010, s’elimina la referència al 0,7% però es deixa amb la mateixa denominació “mare”, és a dir “transferència solidaritat”, eliminant la referència específica al 0,7%, però exactament en la mateixa aplicació pressupostària.

Exemple, any 2014 ACCIÓ SOCIAL Partida 482

La diferència d’enguany, tal i com denunciàvem és que la Partida 482 desapareix. S’elimina la partida d’ajuda als països en desenvolupament. Ací pressupostos 2016, pàgina 6 del PDF.

Apareix una 480 bis (ja està més amunt al pressupost i en els pressupostos passats, podeu comprovar en els mateixos links ja posats)  i s’especifica en després de “Subvenció a entitats socials o assistencials” la referència “(Consell solidaritat)”.

Resum; la partida d’ajuda a països en desenvolupament se la carrega i els diners teòrics d’altres anys, es destinen directament al Consell Solidari, el qual, fa el repartiment, majoritàriament, entre entitats d’ací.

Una demostració més de com en els debats, alguns conscientment enganyen, i d’altres, es deixen engalipar i defensen allò que no és cert.

Com afirmava el nostre regidor, i podeu comprovar ací, el Sr. Alcalde, amb el suport (conscient o no) del grup socialista, s’ha carregat el 0,7% d’ajuda als països en desenvolupament, tan important per ajudar a la gent en el seu país i no obligar-la a emigrar per carències. Per què és important el 0,7%?, ací teniu un explicació.