El Metro, principal mitjà de transport d’una part important de la ciutadania, mereix una atenció especial per part dels seus representants i per això des de Compromís, ja en la legislatura anterior presentaren iniciatives (àmbit municipal i autonòmic) exigint l’ampliació de l’horari en horari nocturn i festiu, amb resultat negatiu.

Està fora de tota lògica que un transport públic no complisca la seua finalitat i deixe a més de 120.000 ciutadans (Paiporta, Torrent i Picanya), sense connexió a partir de les 21,45 h. per les nits, per exemple.

Qualsevol treballador/a o estudiant veuen limitada greument la seua capacitat de mobilitat a unes hores, gens intempestives.

En la nova legislatura, farem d’aquest tema, un dels eixos reivindicatius cara al futur govern de la generalitat, gestor responsable de FGV.

Recordem també que al llarg d’aquesta legislatura, ja hem presentat iniciatives respecte al Metro en temes com la inclusió de Picanya en la zona A (per reduir l’import del bitllet) vore notícia anterior, o la subscripció d’un conveni amb la Generalitat com han fet altres ajuntaments, per abaratir el cost del bitllet a col·lectius concrets, amb negativa del PSOE (Almenar) de Picanya, vore la notícia, més.