Sí, en març, a dos mesos i escaig de les eleccions, es repinta la senyalització horitzontal, obres als carrers i …. contenidors nous.

Efectivament, el plec de condicions aprovat fa mesos per a la renovació de la concessió, establia com a clàusula la renovació dels contenidors per part de l’empresa concessionària, i aquesta ho ha fet.

Podem parlar de si és oportú canviar-los dies abans de falles (de tots és conegut que els danys a aquest objectes, és molt superior en falles que en la resta de l’any), de la proximitat de les eleccions, però no parlarem d’això hui.

Reproduirém la conversa d’un xiquet amb sa mare a l’eixida de l’escola en vore els contenidors nous (verídica). : “uiii que bé mamà, ara ja no tindrem que caminar per tirar el plàstic, està tot ple de contenidors de reciclatge!!”.

Així ens ho contava la mare. És motiu de reflexió, el que després d’anys d’educació per al reciclatge, que la ciutadania s’acostume a identificar els colors per a reciclar, l’esforç de la mare per conscienciar al fill, es puga distorsoniar.

També podríem opinar de si és convenient no fer servir el color gris o el que tenien verd fosc per “camuflar-los” en el paisatge urbà. Es podria haver parlar en alguna de les Comissions informatives municipals, però no, s’ha decidit i punt.

És cert que criden més l’atenció i cap ciutadà podrà dir que no els ha vist, que els colorets sembla que donen vida a l’ambient, que sembla que l’ajuntament té diners… sí. Però no ho ha pagat l’ajuntament, la funció dels contenidors no és “adornar” i molt menys, crear confusió als usuaris, en especial els més menuts.