A vegades es desaprofiten ocasions per confirmar l’aposta per la bici com a mitjà de transport al nostre poble. Hem observat com distintes modificacions hagudes al poble, de canvi de voreres, disseny d’espais, la majoria d’ells subvencionats per la Diputació/Generalitat, han obviat en el seu disseny (proposta municipal) l’ampliació de la xarxa de carril bici.

Fins i tot malgrat el compromís verbal assolit en Plenari (disseny de la zona de peatonalització del c/Major) pel Sr. Alcalde, a proposta nostra, de que així es fera.

Ara, amb la nova definició urbanística de Santa Maria del Puig, amb les noves voreres i modificant els estacionaments per a vehicles, s’ha obviat aquesta possibilitat. La nova dimensió de la vorera podia haver permès l’establiment d’un carril bici, paral·lel al llarg del carrer. Una ocasió perduda.

Segur que si abans d’escometre l’obra, els projectes es compartiren de forma transparent i participativa, com a mínim amb els òrgans municipals, per no dir fins i tot amb la ciutadania, el resultat seria millor. 4 ulls sempre veuen més que dos.

Un altra cosa és que no es vulga fer un carril-bici real i pintant voreres en la seua totalitat de verd, alguns es queden satisfets, però és això fer real una forma de pensar?.