Al Plenari del passat més de setembre, es proposava pel Sr. Pep Almenar, amb el suport del grup municipal del PSOE, rescindir el conveni d’urbanització del PAI Picanya Sud (partida del Colocó) ja que l’empresa urbanitzadora així ho demanava  per inviabilitat econòmica. (més informació)

El Sr. Almenar al·legava a favor, no sols això, si no també, la manifestació verbal de la Generalitat a no subvencionar el soterrament de les vies. Com teòricament eixe era el principal motiu per urbanitzar una part de l’horta que li resta a Picanya, COMPROMÍS, proposà, acceptar la proposta de l’empresa i retirar el PAI (encara en vies d’aprovació) i l’alcalde i el PSOE es negaren. El PAI , deien, tenia que continuar el seu tràmit.

COMPROMÍS recordà que el vist i plau al PAI era pel benefici del soterrament de la via de tren, i que això suposava “transigir” en el mos que se li pegava a l’horta. Ara teníem ocasió de recuperar i defensar l’horta i, si en un futur hi havien possibilitats de soterrar les vies, ja ens ho plantejaríem de nou, però… no, el PSOE sabent i reconeguent que és un futur incert i  impredictible, es negà a retirar el PAI.

Ara a la premsa, ha aparegut aquests dies, el posicionament de l’ajuntament de Picanya, contra una reclassificació de l’horta per part de l’ajuntament de València en la zona limítrof a Picanya i ahí, sí que l’alcalde Almenar i el PSOE sí que tenen clar la defensa de l’horta. Per què? perquè ho fa València i està mal? si ho fa Picanya està bé?