Des fa molts anys, el servei de manteniment  de l’enllumenament públic està privatitzat. En l’últim Plenari, l’alcalde, Sr Almenar, proposà la renovació de la contractació del servei per 4 anys més (1 més prorrogable), per un import pròxim al milió d’euros.

Des de Compromís férem aportacions per la millora del plec de prescripcions tècniques, que foren acceptades, llevat de dos consideracions en concret.

La primera, que se’ns indicà que s’estudiaria i era intenció que fos així, era, establir un reducció de potència i no apagar cap fanal, en vegada de la situació actual, en la què els fanals llueixen de forma alterna, amb la qual cosa, quan passes per l’encès, tens llum però quan passes per l’apagada, està fosc. Considerem que és millor reduir intensitat, però de forma uniforme.

La segona i fonamental, que ens dugué a votar en contra, és que proposàrem la recuperació del servei i gestionar-lo de forma pública, municipal, com fan en altres ajuntaments. Per un milió d’euros a 5 anys, hi han diners de sobra per tindre tres persones en plantilla, i fer les inversions que s’estableixen en el plec i, segurament, sobrarien diners, com passa en la majoria de privatitzacions. Aquesta no fou acceptada. Tant el PP com el PSOE votaren a favor de continuar amb el servei privatitzat.