En el Plenari d’ahir, dia 4 de juny, en el punt 7é. “Modificació de condicions financeres….”. El Sr. Alcalde presentà una proposta per millorar les condicions de pagament del deute a l’adherir-se al Pla Estatal “Emprende en 3”, el qual et permet rebaixar els interessos en dues opcions. A) Rebaixa del 1,31% d’interès i un any de carència, o B) Rebaixa de 1,40% d’interès.
La proposta d´alcaldia, amb el suport del Grup Municipal Socialista de Picanya, optava per l’opció A) tot i que la rebaixa de l’interès era menor.
El nostre regidor s’esforçà en demanar que s’aplicara el punt B), que permet minorar la càrrega del deute, però el Sr. Almenar, emparant-se en una decisió del Sr. Interventor, defensava la d´un interès superior al permetre un any de carència.
Que significa això, que el deute que s’hauria d’estar pagant des d’ara fins les pròximes eleccions, es trasllada, per l’any de carència, a després de les eleccions, amb la qual cosa, enguany, es registrarà un superàvit major i fictici, i permetrà un “remanent en caixa”, que el permetrà, en l’any 2015 (any electoral) fer inversions i millores a costa de carregar deute en el temps, a la corporació següent.
És per què l’ajuntament té problemes pressupostaris?, no. Per primera vegada en decennis, i gràcies als Plans de sanejament i fiscalització de l’Estat pel deute alarmant de Picanya, ja du dos exercicis amb superàvit, aleshores, l’única explicació pràctica possible o és, un excés de conservadurisme de l’Interventor (bé està encolomar la responsabilitat a un altre, no?) o el que ja s’ha apuntat…. i si no, al temps.
Com diuen per ahí, “any electoral, any de bacanal”.
Compromís votà en contra d’una opció, des del nostre criteri, que no aprofita la oferta més avantatjosa per al poble de Picanya.