Joves amb Iniciativa de Picanya demana que la biblioteca municipal s’adeque a les necessitats del jovent picanyer i adapte els seus horaris en època d’exàmens a les necessitats dels estudiants. Aquesta proposta no es nova i així, el Grup Municipal de Compromís, mitjançant el seu regidor Xavier Rius, presentà en abril d’enguany una possible solució (vore). A l’estiu, l’Alcaldia resolgué ampliar l’horari fins l’1 de la matinada, insatisfactori al nostre entendre, però a  poc a poc s’avança. Ara cara al gener, aquest horari es redueix fins a les 9 de la vesprada, clarament insuficient. Si no es vol acceptar l’acord amb Paiporta per garantir un ampli horari d’obertura, com a mínim s’hauria de reproduir el de l’estiu passat.
   A l’efecte, els joves han iniciat una campanya, secundada pel col·lectiu de Compromís, que s’inicià amb la petició del regidor a l’últim plenari de la presa en consideració d’aquesta proposta.

P.D: Alcaldia, després de la proposta de Compromís i la pressió dels Joves amb Compromís ha decidit donar una solució i segons anuncia al web de l’ajuntament: 
Entre el 7 i el 26 de gener la Biblioteca i Centre d’Estudis de Picanya amplia es seu horari per a poder facilitar l’estudi dels nostres joves estudiants.
De totes i tots són conegudes les actuals restriccions pressupostàries de l’Ajuntament cosa que fa, que, amb l’actual personal adscrit a la Biblioteca es puga cobrir un horari de 9.00 a 21.00h (ininterromput) de dilluns a divendres i també dissabtes de 10.30 a 13.30h.
Convençuts de que allà on no arriben els diners han d’arribar les ganes els regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Picanya han decidit aportar part del seu temps i, de forma voluntària sense cap remuneració, han decidit encarregar-se d’obrir la Biblioteca (això sí, sense prèstec de llibres i sols com a Centre d’Estudis) els dissabtes 12,19 i 26 de 16.00 a 21.00h. D’aquesta manera els regidors amplien el servei als nostres estudiants i, al mateix temps, atendran i escoltaran totes aquelles peticions, idees, suggeriments… que els nostres joves els vullguen fer arribar.

Sembla que des de l’estiu a ara, han passat moltes coses. La gestió política actual de l’ajuntament sembla que ha empitjorat la situació econòmica municipal o s’ha canviat l’horari de la persona responsable, ja que a l’estiu fou possible obrir sense que personal polític cobrira llocs de treball. Ara és l’única sol·lució?
Tenim dubtes de la legalitat d’aquesta acció, més enllà del que deixa al descobert aquest fet. Es prioritza el voluntariat per donar serveis, abans que donar feïna retribuida a gent aturada, mesura que ja propugnava en altres serveis públics el Sr. Blasco (PP)  no fa molt de temps, quan encara gestionava els diners de “cooperació i desenvolupament” -disculpeu si algú troba descencertat qualificar de “gestió” el que feia el Sr. Blasco-  (actualment jutjat per desviar diners de necessitats vitals d’Haiti i Nicaragua a compra de iots i pisets a València).
Ja al Plenari dels pressupostos d’enguany, es denuncià per part de Compromís, el manteniment de la partida d’assessorament de l’habitatge (més de 30.000€) , quan es podia reduir considerablement a una atenció específica i conjuntural (desnonaments) i una part important a, per exemple, donar un salari digne a persones desocupades per cobrir necessitats de serveis, com ara, la biblioteca.