L’ajuntament de Picanya, tot i rebaixar el deute, continua en el 3r. lloc del rànquing de municipis endeutats de la comarca a 31 de desembre del 2011.
   Els ingressos generats en època de bonança, no foren racionalitzats per l’alcaldia i la majoria que la sustenta (PSOE) i ens ha dut a tindre un endeutament desorbitat que obligarà a patir molts anys de restricció i increments d’impostos per pagar allò que tan alegrement es gastà.
   El deute és necessari per poder gestionar inversions des dels municipis, però no pot servir per pagar serveis insaumibles per al poble, que sota l’empara que es un benefici per al poble, ens han dut a una situació límit. Com li recordà el nostre regidor a l’actual i “etern” alcalde de Picanya, “ha mancat una bona planificació d’allò que podia i devia ser i tenir Picanya per garantir un futur cada vegada millor i no, com estem veient i vorem a curt termini, un futur cada vegada pitjor.
   De res no val dir que altres estan pitjor (sols dos en la comarca). De res val dir que “tots estan igual”, cosa que no és certa, i així es veu que hi han municipis que tenen poc o res de dèficit, i no és que Meliana, Massamagrell o Rocafort (vore imatge) siguen pobles que en absolut, siguen pitjors o amb menys serveis que Picanya.
   Ara, en època de crisi, municipis exemplars podran suportar-la sense apretar a la seua ciutadania, mentres que Picanya, enguany, i molt més l’any vinent, incrementarà taxes i impostos de forma considerable. I no serà per incrementar serveis, serà senzillament per pagar el deute, al qual ens ha portat, els últims anys de gestió descontrolada del Sr. Almenar i el partit que li dona suport, el PSOE.
   Davant d’aquesta denuncia, el PSOE, sempre ens retreu que en el nostre programa electoral duíem moltes propostes d’inversions i, efectivament, com li expliquem, hi han moltes formes de fer inversions, d’aconseguir inversions, i si vol que demostrem que podem fer-ho, que ens donen suport per governar i ho demostrarem.
   També ens oferírem a fer un pacte de sostenibilitat de Picanya i sols demanàvem tots els números i factures damunt la taula. El PSOE dèia que si volien el pacte però sense posar els números (ara han eixit factures que segons ells, eren inexistents i invencions de l’oposició) al nostre abast. Amb la pressió estatal, ara ha tingut que eixir el deute real.

   Efectivament, en alguns casos, alguns han viscut per damunt de les seues possibilitats, millor dit, han gestionat per damunt de les seues possibilitats i ara, ho pagarem tots.